Müreffeh Ermenistan Partisi koalisyonda yer almayacak

Müreffeh Ermenistan Partisi Başkanı Gagik Tsarukyan, Ermenistan'daki seçimlerin ardından kurulması beklenen koalisyon hükümetinde partisinin yer almayacağını açıkladı. Tsarukyan, 'Müreffeh Ermenistan Partisi'nin, koalisyon hükümetinin kurulmasında yer almayı uygun' bulmadığını belirtirken, partisinin Meclis'te aktif olarak çalışacağını ifade etti.

Müreffeh Ermenistan Partisi (PAP) Genel Başkanı Gagik Tsarukyan, Perşembe günü bulunduğu beyanında, kurulacak olan koalisyon hükümetinde yer almayı uygun bulmadıklarını açıkladı.

Gagik Tsarukyan'ın şu ifadelerde bulundu:

'Müreffeh Ermenistan [Partisi], parlamenter seçimler sonucunda yarım milyona yakın oy almıştır. Fakat seçim sonuçlarına göre PAP, tek başına hükümet kurup kendi programını uygulayacak anayasal imkana sahip değildir.

Bu durum karşısında Müreffeh Ermenistan Partisi'nin, koalisyon hükümetinin kurulmasında yer almayı uygunsuz bulduğunu resmen açıklıyorum.

[Fakat] PAP ülkemiz siyasetinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir. PAP'nin, Ulusal Meclis'te aktif bir biçimde çalışan bir grubu olacaktır.

Ermenistan'ın yeni kurulacak hükümetine içtenlikle başarılar, halkımız ve ülkemiz adına da refah diliyorum.' 

(Kaynak: News from Armenia)

Kategoriler

Güncel Ermenistan Gündem