Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır, Hani’deki İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK’lilerce bomba yüklü araçla saldırı düzenledi, bir asker öldü, 39’u asker 47 kişi yaralandı. Bombalı saldırıyla ilgili soruşturmaya yayın yasağı getirildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Saldırıda bir asker hayatını kaybetti, 39’u asker 47 kişi yaralandı.

Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana geldi. Saldırının ardından çatışma çıktı.

İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocukları da var. 

Patlamada Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu.

Saldırının ardından ilçede elektrik, telefon ve internet kesildi. 

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden bu sabah saat 08.00 de yapılan açıklama şöyle:

“11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.”

Yayın yasağı

Hani Sulh Ceza Hakimliği, bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, “Hani Sulh Ceza Hakimliği'nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani'de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği” bildirildi. 

Bölgede incelemelerini sürdüren güvenlik güçleri, olay yerinden görüntü almak isteyen gazetecileri engelleyerek, bölgeden uzaklaştırdı. 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında