Abdullah Gül: ''Yerevan'a giderek doğru şeyi yaptım"

ABD temasları esnasında Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ziyaretiyle risk aldığını söylerken, 'Riskli olsa da, Yerevan'ı ziyaret ederek doğru şeyi yaptım' diye konuştu. Gül, karşılıklı ziyaretlerle, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşeceğine inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyareti kapsamında Stanford Üniversitesi'nde konuşma yaptı.

Liderlik üzerine yaptığı konuşmasında Abdullah Gül, Ermenistan ziyaretinden bahsetti.

İyi bir liderin bazen risk alması gerektiğini belirten Gül, dış ilişkiler alanında kendi aldığı riskin ise, Ermenistan Başbakanı'nın daveti üzerine Ermenistan-Türkiye futbol maçını izlemek üzere Yerevan'a gitmesi olduğunu söyledi.

'Neredeyse son yirmi yıldır diplomatik ilişkileri olmayan, ortak tarihleri konusunda derin anlaşmazlıklar içinde olan, komşu iki ulusun liderleri için' ziyaretinin bir futbol maçından çok daha fazlası olduğuna işaret eden Gül, bunun iç siyaset açısından riskli bir hareket olduğunu ve dış siyasette de riskli sonuçlar doğurmuş olabileceğini ekledi.

Gül, 'Ben Yerevan'a gittim ve ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanı Ermenistan'ı ziyaret etmiş oldu. Bu iyi niyet gösterisinin karşılığında beklentim iki ülkenin ilişkilerinin biraz olsun düzelmesiydi. Bu ümidi hala taşıyorum. Bizim karşılıklı ziyaretlerimiz Türk ve Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinde bir ümit sembolü olmaya devam edecektir. Riskli olsa da, Yerevan'ı ziyaret ederek doğru şeyi yaptım' diye konuştu.