Suriye parlamentosunda iki Ermeni milletvekili

Suriye’de 13 Nisan'da yapılan ve 16 Nisan’da parlamento seçimlerinde Suriye Parlamentosu'na Halep'teki Ermeni cemaati temsilcisi iki Ermeni milletvekili de seçildi.

Suriye’de geçen hafta yapılan genel seçimlerin sonuçları açıklandı, sonuçlara göre iki Ermeni milletvekili Suriye parlamentosuna girdi. Gandzasar'ın haberine göre ilk aşamada Halep'teki Ermeni cemaatini temsilen seçimlere katılacak yedi aday seçildi. Parlamento seçimlerinde Ermeni cemaatini temsilen Jirayr Reisyan, Raffi Avetisyan, Maria Gabrielyan, Tserun Gahvecyan, Harut yortekyan, Şahe Minasyan ve Garabet Şuşanyan aday gösterildi.

13 Nisan’da yapılan seçimlerde ise Suriye'nin yeni parlamentosunda iki Ermeni milletvekili girme hakkı kazandı. Parlamentoya giren milletvekilleri Halep Ermeni Apostolik Kilisesi basın sorumlusu Jirayr Reisyan ve tarihçi Dr. Nora Arisyan oldu. 

Tert.am'in ''Ermenilerin çıkarlarını temsil edecek misiniz?'' sorusuna cevaben Jirayr Reisyan şu ifadeleri kullandı: “Suriye Parlamentosu, Suriye halkının sesidir. Ayrıca Ermeni'nin, şu bu ulusun sesi diye bir şey yok. Suriye halkını oluşturanların sesi var. Dolayısıyla, bu tür bir yorum yanlış, fakat Ermeni milletvekilleri olarak ulusal kimliğimizi de bir kenara bırakmayız.” 

Suriye’deki seçimlere halkın yüzde 57.56'sı katıldı. 

Kategoriler

Güncel Diaspora Dünya



Yazar Hakkında