Dilek Doğan'ın ağabeyleri ve avukatları gözaltına alındı

İstanbul Sarıyer'de polisin düzenlediği operasyon sırasında vurularak öldürülen Dilek Doğan’ın davasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme “güvenlik” gerekçesiyle salonun boşaltılmasına karar verdi. Doğan ailesinin avukatları Günay Dağ ve Barkın Timtik ile Dilek’in ağabeyleri gözaltına alındı.

25 yaşındaki Dilek Doğan’ın Küçükarmutlu’daki evinde öldürmekten yargılanan polis memuru Y.M.’nin yargılaması İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşma salonunda yaşanan gerginlikten sonra hakim duruşmanın izleyiciye kapalı görülmesine karar verildi. Karara itiraz eden Doğan ailesinin avukatları ve Dilek’in ağabeyleri gözaltına alındı. Saat 14.00'te ve kapalı olarak başlayan ikinci duruşmadan davanın 30 Mayıs'a ertelenmesi kararı çıktı.

İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, polis Y.M.,‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan 26.5 yıl hapis cezasıyla tutuksuz olarak yargılanıyor.

‘Ağabeyi canlı bomba olacağım dedi’

Diken’in haberine göre duruşma, özel harekat polislerinin arama yaptığı sırada evde olan Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan’ın arkadaşı Tayfun Yücebağ’ın ifade vermesiyle başladı. Yücebağ, Y.M.’nin silahı ateşlemekle suçladığı ağabey Doğan’ın alkollü olmadığını, eve daha yeni geldiğini belirterek, “Silah sesinden önce bir itiş kakış, arbede olmadı. Ben sadece silah sesini duydum. Arama yapıldığında odadaydım. Babasının odaya girmek istediği doğru değildir, böyle bir şey görmedim” diye konuştu.

Yücebağ’ın ardından baskında görev alan özel harekat polislerinden Gökhan Dumanlı konuştu. Dumanlı, Dilek’in ağabeyi Mehmet Doğan’ın kendilerine küfrettiğini ileri sürüp, “Arama sırasında Mehmet Doğan polislere hakaret etti. ‘Pis herifler, evimizi kirlettiniz. Canlı bomba olacağım’ gibi şeyler söyledi” dedi.

Görüntülerde yok

Cinayet anına dair polis kamera görüntülerinde ise ağabey Mehmet Doğan’la polis Y.M. olduğu sanılan kişi arasında sözlü tartışma çıktığı, silah sesinin gelmesinin ardındansa Dilek’in ailesinin polise feryat ettiği görülüyordu. Videoda tanık polisin Mehmet Doğan’a atfen söylediği sözler duyulmuyordu.

Sanık Y.M. de Dilek’in ağabeyi Doğan’ı suçlamış, savcılıkta verdiği ifadeden farklı olarak, mahkemedeki ifadesinde, tetiğe kendisinin değil, ağabey Doğan’ın bastığını söylemişti. Ayrıca Doğan’ın ölümüne yol açan polislerin ev baskınına çatışma süsü vermeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Avukat: “Bu adam neden tutuklanmıyor?”

Tanıkların ardından söz alan Doğan ailesinden avukatı Cemal Yüksel, sanık polisin her an kaçabileceğini bu yüzden tutuklanmasını istedi. Yüksel, “İnsanlar bize soruyor, ‘Bu adam, adam öldürmekten yargılanmıyor mu?’ diye. Baklava çalan çocuklar, cumhurbaşkanına hakaret edenler vs. tutuklanıyor. Bu adam neden tutuklanmıyor? Biz bu soruya cevap veremiyoruz. Mahkemeler polis yargılamalarında açıkça taraf tutuyor” diye konuştu.

Sanığın polis olması nedeniyle mahkemenin taraf tuttuğunu söyleyen Yüksel’e, sanık avukatı Tolga Yurdakul, “Herkes haddini bilsin” diye itiraz etti.

Avukatlar ve ağabeyler gözaltında

Olay anının görüntüleri izlenmeye başlandığı sırada ağabey Mehmet Doğan’ın ‘Sizden adalet beklemiyoruz’ diye tepki gösterince, savcı duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkemeyse ‘güvenlik’ gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına ve salonun boşaltılmasına karar verdi. İzleyicilerin salondan çıkmayı reddetmesi üzerine, mahkeme salonuna giren polisler Doğan ailesinin avukatları Günay Dağ ve Barkın Timtik ile Dilek’in ağabeyleri salondan sürüklenerek çıkartılarak gözaltına alındı. Duruşmaya 14.00’e kadar ara verildi. 

25 yaşındaki Doğan, 18 Ekim sabahı İstanbul’un Küçükarmutlu semtindeki evlerine baskın yapan polislerden Y.M’nin silahından çıkan kurşunla boğazından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak 25 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında