Kamp Armen ortak bir gelecek arıyor

Kamp Armen’in yeniden inşası için arama toplantıları başladı. Kampın yeniden ihyası için bir araya gelen Kamp Armen Yapılandırma Kurulu, ilk toplantı Feriköy Kilisesi Nazar Şirinoğlu Salonu’nda düzenledi. Toplantıya, vakıf ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Toplantının başında konuşan HAYCAR Yönetim Kurulu üyesi Nazar Binatlı, kampa nasıl bir işlev kazandırılacağı konusunda görüş almak istediklerini söyledi.

Düşünce Platformu üyesi Harut Özer de herkesin sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaparak “Biz el ele kampı yeniden inşa edebilirsek, büyük bir iş başarmış olacağız. Bu durum, Ermeni toplumunun yeniden ayağa kalktığının kanıtı olacaktır” dedi. Özer, TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi yöneticileriyle İstanbul’da bir araya geldiklerini ve kardeş kamp olması için çalışmalara başladıklarını da söyledi.

Toplantıda söz alan Gedikpaşa Protestan Ermeni Kilisesi Baş Pastörü Krikor Ağbaloğlu da kampın geri alınması sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Kamp Armen bir serüven. Biz Ermeniler hep yıkıntılar devraldık ve oraları birer değere dönüştürdük. Kamp her zaman hepimizindi, öyle olmaya da devam edecek. Şimdi yeni bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alanlar da kampın geleceğine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Kampın sadece yaz aylarında değil, yılın her dönemi çalışan bir yer olması, bir teknoloji üssü olması, Ermeni enstitüsü için çalışmaların yapılacağı bir yer haline getirilmesi gibi öneriler ortaya atıldı.

Kampın eski öğrencileri de Kamp Armen’in geçmişten koparılmadan bir hafıza mekânı olması gerektiğini dile getirdi.

Kategoriler

Toplum Gençler



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.