ABD, Ermenistan - Türkiye yakınlaşması için çabalarına devam ediyor

Ermenistan’da yayın yapan Özgürlük Radyosuna (RFE/RL) bir mülakat veren ABD’nin Yerevan Büyükelçisi John Haffer, ABD’nin Türkiye – Ermenistan yakınlaşmasının yeniden hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiğini kaydetti. Haffer ABD’nin, bunun için Washington'daki resmi çevrelerin Türkiye’yle ortak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

″Ermenistan - Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için herhangi bir umut var mı?″ sorusuna Haffern ″Tabii ki, biz Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinin yeniden başlayacağı ve herhangi bir diğer sorunla bağlantılandırılamayacağı yönünde büyük umutlara sahibiz″  şeklinde yanıtladı.

Washington resmi çevrelerinin Emenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için ne gibi adımlar attığına ilişkin soruya ise büyükelçi şu yanıtı verdi: ″Biz Ermeni ve Türk idarecilerle sıkça buluşuyoruz ve onları ikili ilişkilerin normalleşmesi yönünde dürtüyoruz. Biz aynı zamanda Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın protokollerin ileriye taşınması konusunda irade göstermesinden ve Millet Meclisi’nden geri çekmemesinden de memnunuz. Türkiye’nin doğru adım atacağı umudundayız.”