Yerevan’daki patlama ile ilgi açıklama: Terör saldırısı değil

Dün akşam saatlerinde Ermenistan'ın başkenti Yerevan’da bir otobüste patlama meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen patlamada iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Ermenistan Başsavcılığı patlamanın terör eylemi olmadığını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da bir patlama meydana geldi. Son bilgilere göre 63 no'lu otobüsün patlaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ermenistan Başsavcılığı patlamanın terör eylemi olmadığını duyurdu.

Araştırma ekiplerinin aktardığı bilgilere göre Halabyan sokağında patlayan otobüste şoför dışında 9 kişi bulunuyordu. Patlama sonucu hayatını kaybeden iki kişiden birinin Ermenistan vatandaşı olduğu belli oldu, öbür kişinin kimliği henüz belli değil. Yaralıların da Ermenistan vatandaşı olduğu belirtiliyor. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ermenistan Emniyet Müdürlüğü’nün halkla ilişkiler ve basın sorumlusu Aşot Aharonyan patlama nedenlerinin araştırıldığını aktardı. Sosyal medyada, patlamanın bombalı saldırı olduğu yönünde haberler yayılırken Aharonyan, gazetecilerin soruları üzerine patlama nedenlerinin araştırıldığını, henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. 

Sağlık Bakanı konuştu

Dün akşam gazetecilere konuşan Ermenistan Sağlık Bakanı Armen Muradyan, Yerevan’da meydana gelen patlamada yaralananlarla ilgili son bilgileri aktardı. Muradyan şöyle konuştu: ‘‘Patlamadan sonra 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Bir kişi kendi iradesi ile tedaviden vazgeçip hastaneyi terk etti, 6 kişi ise şu an hastanede bulunuyor. Üç erkek ve üç kadın yaralımız var, onlar arasında 14 yaşında bir genç ve bir hamile kadın var. İki kişinin durumu ağır.’’ 

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre patlama otobüsün sağ taraftaki ikinci koltuğunda meydana geldi. Olay yerinde bulunan sim kart üzerinden bu koltukta oturan kişinin Ermenistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu haberlere göre koltukta oturan kişi, düşmanlık beslediği akrabalarına saldırı düzenlemeye hazırlanıyordu. 

Ermenistan Başsavcılığı terör iddiasını yalanladı

Ermenistan Başsavcılığı ise çarşamba günü yaptığı açıklamada otobüs patlaması ile ilgili incelemelerin devam ettiğini aktardı. Başsavcılık, açıklamasında patlamanın terör saldırısı olmadığını söyledi. Açıklamada ''Yapılan incelemeler sonucu 25 Nisan akşamı Halabyan sokağında 63 no'lu otobüste gerçekleşen patlamanın terörle bağlantılı olduğuna dair iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı'' denildi.



Yazar Hakkında