Özel Yetkili Mahkemeler için düzenleme geliyor

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Özel Yetkili Mahkemeler ile ilgili yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 28 Şubat soruşturma süreci ve 27 Mayıs'la ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yeni düzenlemenin yetki kısıtlaması ve kötüye kullanımı engelleme yönünde yapılacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özel Yetkili Mahkemeler konusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde hazırlanan yeni düzenlemeyle ilgili bilgiler verdi. 

Binali Yıldırım'ın gündemle ilgili açıklamaları şöyle:

Yetkilerin kötüye kullanımını engelleme 

'Özel Yetkili Mahkemeler’le ilgili bir rahatsızlık olduğu ortada. Bu konuda karar aldık, CMK 250. maddede düzenleme yapacağız. Adalet Bakanlığı’mız çalışmayı sürdürüyor. Yetkilerini daraltan ve kötüye kullanımını engelleyecek bir düzenleme olacak.

Ayrıca kamu adına yetki kullananların layusel olması mümkün değil. Yargı mensupları da hatalı karar verirse cezasını çekmeli, kendine rücu etmeli.(Bugün)

'28 Şubat'a herkesi alet ettiler'

'28 Şubat olması gereken yere geldi. O süreç birçok insanı mağdur etmişti. Darbe desen darbe değil. Zamana yayılmış demokratik tavır adı altında bir baskı rejimiydi. Darbeciler o sürece medyayı, yargıyı, iş dünyasını, sivil toplumu hasılı kelam herkesi alet ettiler. 1000 yıl sürecek dediler ama 10 yıl bile sürmedi. Başardıklarını sandılar ama olmadı. İnsan onuruna yakışmayan müdahalelerin sürdürülebilmesi mümkün değildir. Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kâr kalmaz, er ya da geç hesabını verirsiniz.'

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü (28 Mayıs Pazartesi) yazısında verdiği bilgiye göre Binalı Yıldırım 27 Mayıs darbesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

'27 Mayıs darbelerin anasıdır'

'27 mayıs darbelerin anasıdır. 27 Mayıs, darbeler içinde halkımızı en fazla etkileyen darbedir. İdamlardan dolayı Türk halkını derinden sarsmıştır. Türk halkı her şeyi içine atmış, ordusuna buğz etmemiştir. Ama bu işi tekrarlayanların Silahlı Kuvvetlere zararı çok fazla olmuştur.'

'Doğru Yol Partisi nasıl parçalanır'

Abdülkadir Selvi köşeyazısında ayrıca, 'Bu arada 28 Şubat soruşturmasında savcıların arzu ettikleri her belgeye ulaştıklarını öğrendim. Batı Çalışma Grubu'nun tüm yazışmaları ellerine geçmiş. Bu belgelerden biri de, 'Doğru Yol Partisi nasıl parçalanır' adı altında düzenlenen eylem planı' dedi.(Yeni Şafak)

(VE)

 

 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem