HDP salonu terketti, dokunulmazlık teklifi kabul edildi

Dokunulmazlık Komisyonu’nun kavgalı oturumlarının ardından HDP’li vekiller komisyonu terketti. HDP’siz çalışan komisyon tasarıyı kabul etti.

TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nu kavgaların gölgesinde dokunulmazlıklarla ilgili tasarıyı kabul etti. AKP’nin yanı sıra CHP ve MHP’li üyelerde tasarıya evet oyu verdi.

Dokunulmazlıklarla ilgili TBMM’ye sunulan anayasa değişikliği Cuma günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlanmıştı. Komisyon toplantısı, kavgalar nedeniyle çalışmalarına devam edememiş, görüşmeler Pazartesiye ertelenmişti.

Dün de komisyon toplantısında kavga çıktı ve komisyon çalışmalarına ara verildi. Aranın ardından komisyon yeniden toplandı. Muhalefet partiler adına söz alan vekiller toplantının ertelenmesini talep etti. AKP grubu devam yönünde oy kullandı. Ancak gerilimin sürmesi üzerine HDP'li vekiller komisyonu terketti.

Komisyon çalışmayı sürdürdü ve vekillerin dokunulmazlıklarını  kaldıracak Anayasa değişikliği teklifi, AKP, CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yasa değişikliği Genel Kurul'dan geçtikten sonra 129 milletvekilinin dosyaları, ilgili il ve ilçelerdeki savcı ve yargıçlara gönderilecek. Milletvekilleri sorgulanacak, mahkemeye sevk edilecek; tutuklu veya tutuksuz yargılanacaklar.