Demirtaş: Halk isterse birden fazla parlamento da kurar

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında “Bir grup milletvekilimizi, AKP hukuk komisyonu haline gelmiş mahkemelerin önüne atıp linç ettirmeye çalışacaklar. Biz buna karşı sessiz mi kalacağız? Bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Tek bir arkadaşımız, ifade vermeye çağrıldığında polise, savcıya, mahkemeye gitmeyecek” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Komisyonu'nda CHP, MHP ve AKP'nin oylarıyla kabul edilen 'dokunulmazlık' teklifini, "HDP'yi tasfiye etme yasası" olarak tanımladı. Ancak hiçbir HDP'linin ifade vermeye gitmeyeceğini söyleyen Demirtaş, "Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir. AKP yenilecektir. Saray yenilecektir. Bundan şüpheniz olmasın. Kazanacak olan biz olacağız” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında AKP'nin getirdiği, CHP ile MHP'nin de desteklediği "darbe teklifi" olarak da tanımlanan "dokunulmazlık tasarısı" başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayarak başlayan Selahattin Demirtaş’ın satırbaşları şöyle:

Savcı, Sarıyıldız hakkında delil bulamadı

Ne dediler, 'Milletvekilleri bagajında silah taşıdılar, dokunulmazlıklarını kaldıracağız.' Bu yalanla başladılar. Uzun uzun okumayayım fezlekeyi. Silah, mühimmat ve diğer malzemelerin Faysal Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği, çünkü söz konusu operasyonun yapıldığı yerde Sarıyıldız'ın aracı 18 saat önce durmuştur.  Polis muhtemelen bir yerde silah yakalamış, 18 saat sonra bir tane akıllının orada birdenbire bir komplo aklına gelmiş. Biz bunu Faysal Sarıyıldız'ın üstüne yıkalım demişler. Fakat operasyon saatleri, tutmamış. Bu ekip kötü çalışmış olacak ki, savcı işin içinden çıkamamış. Fezleke düzenlenmiş. Faysal Sarıyıldız'dan kilometrelerce uzakta. Sarıyıldız benzin alırken fotoğraf çekilmiş. Sadece bu var. Bu iki görüntü birleştirmeye çalışılmış. Savcı, 'Evet, silahın Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği anlaşılıyor. Fakat yine de, dokunulmazlığının kaldırılmasına... HDP'li vekiller silah taşıdı' fezlekesi budur.

Dokunulmazlık değil, HDP’yi tasfiye

Peşini bırakmayacağız diyor. Şu grubun ömrü cezaevinde geçmiş ya. Dün komisyonda büyük iş başarmış gibi birbirlerini kutluyorlar. Olacaklardan korkmasak evet oyu verip bir an önce süreci hızlandırabiliriz. Bizim vicdanımız var, ahlakımız var, halka verdiğimiz sözler var.

Komisyon aşaması geçildi, genel kurula getireceksiniz. Parmak sizde, kol sizde, sayı sizde. Gücünüz yeterse çıkarır, kaldırırsınız. Bunların adı 'dokunulmazlığın kaldırılması' değil, 'HDP'nin tasfiye edilmesi yasası'dır. Bizim teklifimiz sizinkinden daha radikal. Şu süreye kadar değil, tümden kürsü dokunulmazlığı hariç hepsini kaldıralım. Evet diyorsanız, hemen bunu komisyona alalım, evet oyu vermeye de hazırız.

Bizi linç ettirmeye çalışacaklar

Bir grup milletvekilimizi, AKP hukuk komisyonu haline gelmiş mahkemelerin önüne atıp linç ettirmeye çalışacaklar. Biz buna karşı sessiz mi kalacağız? Daha önce de ifade ettim. 330 ya da 367'yi bulursanız, bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Asla böyle bir şey yapamayacaksınız. Tek bir arkadaşımız, ifade vermeye çağrıldığında polise, savcıya, mahkemeye gitmeyecek. Tutuklamak mı istiyorsunuz? Biz tıpış tıpış kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Bu parlamento sizin babanızın malı değil, halkın malıdır. Bunu size öğreteceğiz. Sende irade kalmamış, saraydaki seni eze eze yerin dibine sokmuş, Meclis'e gelmeye yüzün yok. Bizi Meclis'e sokmamakla tehdit edeceksin!

Parlamentoyu partiler değil, halk kurar

Parlamento halkın iradesidir. Savunacağız. Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir. AKP yenilecektir. Saray yenilecektir. Bundan şüpheniz olmasın. Kazanacak olan biz olacağız.

 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında