Türkiye'nin 'Kan Davası' Broadway'de

Broadway’de oyunları sahnelenen Türkiye’den ilk oyun yazarı Yakup Almelek’in son eseri “Kan Davası” (Blood Feud) Amerikalı tiyatro yönetmeni Annie Ward tarafından Broadway Abingdon Tiyatrosu’nda dünya prömiyeri ile izleyiciyle buluşuyor. Oyun kendine has tiyatro diliyle, kan davasına dönüşmüş memleket meselelerinde her zaman silahsız bir çözüm olabileceğini anlatıyor.

Amerikalı ve İngiliz oyuncuların rol aldığı “Kan Davası”nda (Blood Feud) Derin’i, Tom Vickers, Suzan’ı Rachel Loebs, Musa Amca’yı John Mulcahy, Meryem’i Rosalind Ashford ve Ali’yi Vincent Ingrisano canlandırıyor.

Daha önce “İş Adamı” (Businessman) ve “Uyanış” (The Awakening) adlı oyunları da Broadway’de sahnelenen Yakup Almelek’in “Kan Davası” adlı eseri 30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında her gün Times Square’deki ünlü Abingdon Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

Yakup Almelek “Kan Davası” adlı eserini şöyle yorumluyor.

Bazı ülkelerin sosyal bir problemi hatta sıkıntısıdır bu. Kökleşmiş bir inancı veya arzuyu yok etmek, Einstein’ın deyimiyle, atomu parçalamaktan daha zormuş.

Ancak ne kadar güçlü veya alt edilemez gibi görünse de, çözüm kesinlikle vardır ve sabırla aramak lazımdır. Bir genç kovalanmaktadır.

Öldürülme emri çıkmıştır hakkında. Devamlı bir kaçış içindedir. Yanında hiç silah da taşımaz çünkü bilir ki kan kanı doğurur ve bu sonu gelmez bir girdaptır.

Nefsi müdafaa için bile olsa… Ülkenin kuvvetli kozları da vardır. Bunların devreye girmesi de kaçınılmazdır. Kan davaları er geç çözülmeyi beklerler

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro