Kadınlardan Başbakan'a: 'Bedenlerimiz üzerinde karar verme hakkı sizde değil'

İstanbul Feminist Kollektifi üyeleri, Başbakanlık çalışma ofisi önünde toplanarak Başbakan'ın 'kürtaj' ve 'sezaryen' ile ilgili çıkışını protesto ettiler. 'Faillerini bile bile gizlediğiniz bir devlet cinayeti olan Uludere ile kürtajı eşitliyorsunuz' denen basın açıklamasında Başbakan'a, kadının bedeni üzerindeki karar verme hakkı hatırlatıldı.

İstanbul Feminist Kollektifi üyesi kadınlar, Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık çalışma ofisi önünde eylem yaparak Başbakan'ın 'kürtaj' ve 'sezaryen' çıkışını protesto ettiler.

 

'Kürtaj benim seçimim cinayet erkeğin yöntemi'

İstanbul Feminist Kollektifi üyesi yaklaşık 50 protestocu, Başbakanlık çalışma ofisi yakınında bir araya geldi. Başbakan Erdoğan ' ın 'kürtaj' ve 'sezaryen' konusundaki tartışmalı çıkışına sert tepki gösteren eylemciler, 'Rahmimiz bizim, sezaryen da oluruz kürtaj da', ' 'Kürtaj benim seçimim, cinayet erkeğin yöntemi' şeklinde pankartlar taşıdı.

Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sebahat Tuncel'in de destek verdiği eylemde protestocular, basın açıklaması yaptı.

'Kendi bedenlerimiz üzerinde karar verme hakkı'

Grup adına yapılan açıklamada, 'En az 3 çocuk diye çıktınız yola. Hızınızı alamadınız 5 dediniz. Şimdi ise sezaryen ile doğuma karşıyım, kürtaj cinayettir diyorsunuz. O da yetmiyor faillerini bile bile gizlediğiniz bir devlet cinayeti olan Uludere ile kürtajı eşitliyorsunuz. Bu zihniyeti yüzyıllardır biliyoruz. Bütün dünyada kadınlar kürtaj hakları için, bedenlerinin erkek egemenliğinin denetiminden çıkması için mücadele ederken siz erkekler olarak, devlet olarak kendinizde bedenlerimiz üzerinde karar verme hakkı görüyorsunuz, göremezsiniz' denildi.

Öte yandan feministlerin eylemine biri Iraklı biri Libyalı iki turist kadın da destek verdi. İsim vermek istemeyen Iraklı kadın, 'Bu tür olayların siyasi malzeme yapılmaması lazım. Kadınlar burada eylem yapıyorlardı. Siyasilerden şikayetçiler. Biz de destek verdik' dedi.