Dadyan için verilen 'kiralık' ilanına mezunlardan tepki: Saçmalığa son verin

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı, bir senedir boş duran Dadyan Okulu için, ‘sahibinden.com’ sitesine kiralık ilanı verildi. İlana sosyal medya üzerinden tepki yağarken, okulun mezunları ‘change.org’ sitesinde bir kampanya başlattı.

‘sahibinden.com’ sitesinden kiralığa çıkarılan Dadyan Okulu için ilanda ‘Bakırköy’de komple bina bahçeli kiralık’ başlığı konurken,‘okul konseptine uygundur’ deniyor. 

İlanın sitede yayınlanmasından sonra sosyal medyadan eleştiriler yağdı. Dadyan Okulu’nun mezunları ‘Hovhannes Bey Dadyan’ın Binası’nın asıl sahibi biziz’ başlığıyla bir imza kampanyası başlattı. 

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı’na hitaben hazırlanan kampanyada, ‘170 yıllık tarihinde binlerce çocuğun eğitim yuvası olmuş güzelim okul binamızın parayı verenin düdüğü çaldığı bir ticarethaneye dönüştürülmesini istemiyoruz’ deniyor. 

Açıklamanın tamamı şöyle:  

“Hovhannes Bey Dadyan'ın 1844'te inşa ettiği okulumuzu “Sahibinden.com”da gördük. 170 yıllık tarihinde binlerce çocuğun eğitim yuvası olmuş güzelim okul binamızın parayı verenin düdüğü çaldığı bir ticarethaneye dönüştürülmesini istemiyoruz. Ermeni Vakıfları’nın bu kadar imkânları varken, “yuvamızı” elden çıkarmaya ihtiyaç duyacak kadar düştüklerine inanmak istemiyoruz.

O okulun asıl sahipleri olan bizler, yani o okulun mezunları, bugün kendisini fahri mezun ilan edenleri, ögrencileri, velileri, bu topraklarda Ermeni kültürünü üretmenin, sürdürmenin, yaşatmanın, çoğaltmanın önemini hisseden, kaybolmak, kaybetmek değil, yaşatmak isteyen bizler, kültür değerimizin, tarihimizin ticari amaçlarla kiralanmasına karşı çıkıyoruz!  

Ermeni toplumundaki duyarlı velileri, ögrencileri, yöneticileri, eğitimcileri bu saçmalığa bir son vermeye, bu binanın eğitim misyonunu farklı bir şekilde de olsa devam ettirmeye yarayacak, toplumumuza yaraşır bir projeyle ortaya çıkmaya davet ediyoruz.”

Vakıf Başkanı Özdemir: Tepki gösterenler bugüne kadar neredeydi?

Kiralık ilanıyla ilgili tepkiler üzerine Agos’un ulaştığı Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir, binanın Ermeni toplumu tarafından kurulacak bir üniversite olarak kullanılmasını arzu ettiğini daha önceleri de söylediğini belirterek, ‘Ama kimseden ses çıkmadı. Şimdi tepki gösterenler bugüne kadar neredeydi?’ yorumunu yaptı. Özdemir şunları söyledi: "Gazeteniz aracılığıyla da bu tarihi binanın, Ermeni toplumu tarafından kurulacak bir üniversite olarak kullanılmasını arzu ettiğimi söylemiştim. Toplum içinde de her fırsatta bu isteğimi dile getirdim. Ancak kimseden tek bir ses çıkmadı... Şimdi tepki gösterenler bugüne kadar neredeydi? Binayı yıllarca o haliyle boş bırakamayız. Aksi taktirde yıpranır ve çöker. Ayrıca vakfım için gelir elde etmek zorundayım. Sonuçta burayı gelir getirecek bir şekilde değerlendirirsek, artık madağ yapmak zorunda kalmayız. Böylece sadece eğitime odaklanabiliriz. Öncesinde ekspertiz yaptırdık daha sonra da bir firmayla anlaştık. Kiralayacak olanlar da büyük ihtimalle eğitim amaçlı kullanacaktır."

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında