Erdoğan'dan Almanya'ya bir dava daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan, komedyen Böhmermann'a destek veren, Avrupa'nın en büyük medya gruplarından Axel Springer'in yöneticisi Mathias Döpfner'e ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ve Avrupa'nın en büyük medya gruplarından olan Axel Springer'in yöneticisi Mathias Döpfner'e karşı ihtiyati tedbir kararı alınması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Reuters’in haberine göre, Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Ralf Höcker başvurunun Döpfner'in komedyen Jan Böhmermann'ın 'Erdoğan şiirine' verdiği destek nedeniyle yapıldığını söyledi.

Döpfner nisan ayında Alman Welt am Sonntag gazetesinde yayımlanan açık mektubunda Böhmermann'la dayanışma içinde olduğunu, “şiire kahkahalarla güldüğünü ve komedyeni candan desteklediğini” söylemişti. 

Axel Springer medya grubu sözcüsü, “Bununla ilgili henüz bize bir bilgi ulaşmadı. Sayın Döpfner’in açık mektubunda sanat özgürlüğünü ve hicvi savunmak istediğini vurgulamak önemlidir. Mektubunun amacı da buydu” dedi.

“Sayın Döpfner'in açık mektubunda sanat özgürlüğünü ve hicvi savunmak istediğini vurgulamak önemlidir. Mektubunun amacı da buydu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Höcker, Döpfner’e karşı tedbir kararı çıkmazsa müvekkili Erdoğan’a kararı temyize götürme tavsiyesinde bulunacağını ifade etti.

Axel Springer'in bünyesinde Bild ve Die Welt gazetelerinin yanı sıra Business Insider internet sitesi de yer alıyor.

Boll’e ihtiyati tedbir kabul edildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Höcker Alman sinema yönetmeni ve yapımcı Uwe Boll'e karşı ihtiyati tedbir kararı çıkarma başvurularının da kabul edildiğini söyledi. 

Mahkeme, Uwe Boll'ün videoda Erdoğan hakkında sarf ettiği sözleri tekrarlamaması için ihtiyati tedbir kararı getirdi. Aksi takdirde 250 bin euro'ya kadar para cezasına çarptırılacağı hükmüne vardı.

Uwe Boll de internette yayınlanan bir videoda Böhmermann'ın şiirine destek çıkmıştı.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında