‘Şişli’ye taşınmanın tam zamanı’

Şişli Belediyesi, 'Şişli Sağlık Kart' uygulaması başlattı. Uygulamadan, ilçede ikamet eden 210 bin vatandaş yararlanacak.

Şişli Belediyesi tarafından başlatılan ‘Şişli Sağlık Kart’ uygulaması, Nişantaşı Sanat Parkı’nda düzenlenen etkinlikle basına ve halka tanıtıldı. 4 Mayıs sabahı düzenlenen toplantıda, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü projeyi tanıttı. “Sosyal belediyecilik anlayışıyla, halktan yana politikalar üretmek her zaman misyonumuz oldu” diyen Hayri İnönü, ‘Şişli Sağlık Kart’ projesini bu görev bilinciyle hayata geçirdiklerini ifade etti. Şişli sınırları içerisindeki 26 özel sağlık kuruluşuyla imzalanan protokoller sayesinde, bu kurumlarca belirlenen branşlarda Şişli Sağlık Kart’a sahip olanlar başka bir evraka ihtiyaç duymaksızın % 50’ye varan indirimden faydalanacak. Şişli’de ikamet eden 210 bini aşkın kişinin faydalanacağı bu hizmetin, özellikle de dar gelirli vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştıracak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten İnönü şöyle devam etti: “Bu proje için 6 aydır aralıksız ve büyük bir titizlikle çalışıyoruz. En temel haklarımızdan biri olan sağlık hakkı için özel sağlık kuruluşları ile anlaşarak Şişli sakinlerine Şişli Sağlık Kart ile yüzde 50 indirimli sağlık hizmeti getiriyoruz. Ama projemiz burada kalmayacak, hastane sayısını daha da artırarak, büyüyerek devam edecek. Biz yola bu hedefle çıktık.’’

Etkinliğin sonunda İnönü’nün yaptığı espri ise herkesi gülümsetti. Şişli’de yaşamanın çok sayıda ayrıcalık sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı, Şişli Sağlık Kart projesinden yola çıkarak, “Şişli’de yaşamıyorsanız, artık Şişli’ye taşının” dedi.

Adreslere postalandı

Söz konusu karta sahip olmak için Şişlilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Şişli’de ikamet eden herkes adına kartlar basıldı. Belediye Başkanı konuşmasında, tanıtım etkinliğiyle birlikte kartların postalanmaya başladığını söyledi. 18 yaşından küçük Şişliler ise Şişli Sağlık Kart’a sahip olan ebeveynleri sayesinde indirimden yararlanacak. Kartın sağladığı indirim; muayene, tetkik, ameliyat, yatarak tedavi ve bakım hizmetlerini kapsıyor. Ayrıca SGK güvencesi olan Şişlililer, bu indirimi oluşan fark ücreti üzerinden alabilecek. Toplantının sonunda ilk Şişli Sağlık Kart, Şişlili bir vatandaşa Başkan Hayri İnönü tarafından takdim edildi. Sanat Parkı’nda gün boyunca açık olan stantlarda Şişliler bilgi alma imkânı bulurken, şeker ölçümü, göz taraması benzeri sağlık kontrolleri de yaptırabildi. Kartın geçerli olduğu kurumlar ve diğer ayrıntılar www.saglikkart.com web sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca 0212 708 87 03 numaralı çağrı merkezi de sorular için destek verecek. 

Surp Agop beş branşta indirim yapıyor

Aralarında, Florence Nightingale, Memorial, Dünyagöz, Medipol gibi hastanelerin bulunduğu indirim yapan kuruluşlardan birisi de Surp Agop Hastanesi oldu. Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Yorgi Çolak şu bilgileri verdi: Polikliniğimizde beş branşta bu kart geçerli olacak. Dahiliye, Kadın Doğum, Cildiye, Kulak Burun Boğaz ve Nöroloji bölümlerine gelen hastalarımız %50 indirimden faydalanacak. Şu anda sadece poliklinik hizmeti vermekte olduğumuz için bu şekilde bir girişimde bulunuldu. Hastane açıldıktan sonra yönetim kurulumuzun da onayıyla ameliyatlarda ve yatarak tedavilerde de geçerli olmak üzere bu hizmetlerin kapsamı artırılacaktır. Kapsamı genişletmekten yana olduklarını belirten Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernar Sarıbay da, hastane inşaatının hızla devam ettiğini ve önümüzdeki yaz hizmete başlamayı hedeflediklerini söyledi.  




Yazar Hakkında