Sarkisyan ve Aliyev AGİT grubuyla bir araya geldi

Ermenistan-Azerbaycan arasındakiKarabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesini teşvik ve taraflar arasında arabuluculuk etmek amacıyla kurulan AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle bir araya geldi.

AGİT Minsk Grubu temsilcileri Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Sekreteri Harlem Desir, Ermenistan Başkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev’le dün Viyana’da bir araya geldi. 

Karabağ çatışmasının barışçıl çözümü için düzenlenen toplantı sonrası açıklama yapan AGİT Minsk grubu sekreterleri, 1994 ve 1994 ateşkes anlaşmalarına saygı gösterilmesinin önemini vurguladı. 

AGİT grubu açıklamasında, yaşanacak olası bir şiddet olayını engellemek için GİT bünyesinde bir soruşturma mekanizması kurulmasının gereği vurgulandı. 

Toplantıda, son aylarda yaşanan çatışma sürecinde kaybolan insanlara ilişkin de uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin gözetiminde bilgi alışverişi yapılması kararlaştırıldı.  

Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının katılacağı bir sonraki AGİT Minsk grubu toplantısı Haziran ayında düzenlenecek. 



Yazar Hakkında