Dadyan Okulu için Selina Doğan’dan proje çağrısı

İki hafta önce “kiralık ilanı” verilen Dadyan Okulu’nun tarihi binasının, CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan’ın devreye girmesiyle, kiralanmasından 15 Haziran’a kadar vazgeçildi. Doğan, bu tarihe kadar kendisine Dadyan Okulu için proje gönderilmesi çağrısında bulundu.

İki hafta önce bir internet sitesinde kiralığa çıkarılınca tartışmalara neden olan tarihi Dadyan Okulu binası için sevindirici haber dün kutlanan Dadyanlılar Günü’nde geldi. Dadyan Okulu’nda düzenlenen Dadyanlılar Günü’nde okulun 25 yıl önceki mezunlardan olan CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan, “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Herkes bulunduğu yerden bir şeyler yapabilir” sözleriyle eski okul binası için dayanışma çağrısında bulundu.

Amaca uygun ve sürdürülebilir projeler gerekli

Doğan çağrısında “Bir süredir basına da yansıdığı üzere Dadyan Okulumuzun eski binası, Dadyan Vakfı tarafından kiralığa çıkarılmış durumda. Elbette vakıflarımız kendi imkanlarıyla ayakta duruyorlar ve tasarruflarında bulundurdukları mülkleri de amaçlarına uygun şekilde değerlendirmek durumundalar. Ancak toplumumuzdan bu okulun değerlendirilmesiyle ilgili farklı talepler geldi. Ben de aracı oldum ve bu arayışta köprü görevi üstleniyorum. Lütfen vakfın amacına uygun, sürdürülebilir, rantabl, somut projeleriniz var ise en kısa zamanda bana bildirin. Talepler belli bir seviyeye ulaştığında bir toplantı düzenleyeceğiz. Şimdiden 0-3/3-6 yaş kreşi, huzurevi gibi projeler önerildi. Vakıf yönetimi akla, mantığa, ihtiyaca uygun olduğu sürece Vakfı zarara uğratmayacak projelere açık. Hep birlikte kurumlarımıza sahip çıkalım. Ortak akılla, optimum faydada buluşalım” dedi.

15 Haziran’a kadar kiralanmayacak

Doğan,  daha sonra kiralanması düşünülen eski okul binası için Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir ve vakıf yöneticileriyle görüştü. Doğan’ın aracı olmasıyla eski Dadyan Okulu binası 15 Haziran’a kadar kiralanmayacak. Eski okul binası için proje üretilmesi çağrısında bulunan Doğan, bu tarihe kadar kendisine iletilen projelerle birlikte yeniden Vakıf yönetimiyle bir araya gelecek.

Ne olmuştu?

Dadyan Okulu 1844 yılında Hovannes Bey Dadyan tarafından 1844 yılında inşa edilerek eğitime açıldı. Zamanla ihtiyaca cevap vermeyen tarihi bina yerine modern bir okul binası inşa edildi ve öğrenciler de geçen seneden bu yana bu binada eğitimlerini sürdürüyordu. Bir yıldır boş durumda bulunan okul binasını Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı kiralığa çıkarmıştı. Okulun mezunları başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken bu karardan vazgeçilmesi için imza kampanyası da başlatılmıştı.

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar



Yazar Hakkında