Ermenistan’dan gelen Turist kafilesi Doğu'yu geziyor

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye gelen 11 kişilik Ermeni turist grubu minibüsle Doğu Anadolu Bölgesi'ni geziyor. Grup adına “Biz ata topraklarımız olarak gördüğümüz Ağrı Dağı'nı gezmeyi, Van ve Muş'ta da birkaç gün kalmayı planlıyoruz” diyen Mihran Mağakian, temkinli davranmakla birlikte kendilerine karşı hiçbir olumsuz tavırla karşılaşmadıklarını belirtiyor.

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye gelen 11 kişilik Ermenistanlı turist grubu minibüsle Doğu Anadolu Bölgesi'ni geziyor. Ermenistan’dan gelen turist grubu, Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda mola verip alışveriş yaptı. Turistler, Ağrı Dağı'nı ve Van'daki Akdamar Kilisesi'ni yakından görecekleri için çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Kafile Başkanı Mihran Mağakian, Türkiye'ye Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıklarını söyleyerek, Artvin, Ardahan ve Kars'tan sonar Iğdır'a geldik. Türk-Ermeni ilişkilerinin hassaslığını bildiğimiz için özellikle Azerilerin yoğun olduğu illerde 3-4 saat gezip hemen gidiyoruz. Aslında gittiğimiz hiçbir ilde tepki görmedik. Biz ata topraklarımız olarak gördüğümüz Ağrı Dağı'nı gezmeyi, Van ve Muş'ta da birkaç gün kalmayı planlıyoruz dedi.

Kategoriler

Güncel Ermenistan

Etiketler

Ararat Ağrı