Kılıçdaroğlu: ''Hüseyin Çelik mi İdris Naim Şahin mi''

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak 'Uludere olayı senin yakandan düşmeyecek, çıkıp özür dileyeceksin' dedi. Kılıçdaroğlu, 'Sen İdris Naim Şahin'in mi yoksa Hüseyin Çelik'in dediğini mi haklı buluyorsun' diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunun Uludere katliamıyla ilgili bütün ayrıntıları öğrenme hakkı bulunduğunu belirterek, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

'Uludere konusunda açık ve net, çıkıp bu milletten özür dilemediğin sürece, Uludere olayı senin yakandan düşmeyecek, çıkıp özür dileyeceksin. Bir başkası da 'Soruşturma sonucunu bekleyin' diyor. Şimdi mahkeme arıyorlar, mahkeme bulacaklar, o mahkeme Deniz Feneri gibi olacak, orayı burayı gezecek, sonunda gariban iki pilotu bulacaklar, 'siz sorumluydunuz niye bomba attınız' diyecekler. (Bombalandı haberim yok) demekle, bu işten kurtulamazsın. Orada insanlık dramı yaşandı, insanlar öldürüldü, hesabını birilerinin vermesi gerekir. Bu işte zamanaşımı yoktur. Eninde sonunda bir gün bu işin hesabını bu millete mutlaka vereceksin. 'Sen İdris Naim Şahin'in mi yoksa Hüseyin Çelik'in dediğini mi haklı buluyorsun?'

AKP döneminde 139 meçhul cinayet Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde faili meçhul 139, 'dur' ihtarına uymadığı için 428, gözaltında veya cezaevinde 322 kişinin öldüğünü belirterek, 'İşte bizim demokrasimiz, insan hakları karnemiz bu. Onun için kimse Erdoğan'ı demokrat, demokrasi hayranı görmesin. Onun ne olduğunu biliyoruz' dedi.

(Taraf)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem