Kadınlar Boşanma Komisyonu’nun raporunu protesto edecek

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve kadın örgütleri, TBMM Boşanma Komisyonu’nun çıkardığı raporu protesto etmek için Pazar günü saat 14.00’te Süreyya Operası’nın önünde bir eylem yapacak. Eyleme bütün kadınlar davetli.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve kadın örgütleri, ortak bir açıklama yaparak TBMM Boşanma Komisyonu’nun çıkardığı raporu protesto etmek için Pazar günü 14.00’te Kadıköy Süreyya Operası’nın önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Açıklamada “Komisyonun 6 Mayıs 2016 tarihli taslak raporu, kadınların on yıllara dayanan mücadelesi ile kazandıklarına göz dikti. Kadınları sadece aile içinde tanımlayan, aksi takdirde yok sayan rapor, erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları zayıflatan ve kadınların boşanmasını zorlaştıran öneriler getiriyor” denildi.

Faydasını anlamadık

Raporun, kadınların nafaka hakkına el koyduğunu, şiddetten uzaklaşmasını zorlaştırdığını ve hatta yaşadığı evin bile şiddet uygulayan erkekler tarafından elinden alınmasına imkan tanıdığını söyleyen açıklamada, “Bu komisyon, biz kadınlara, ‘evli değilsen sana sosyal hizmet yok’ diyor. Sonra şiddet gördüğümüzde, üstelik her gün bunca kadının öldürüldüğü bir ülkede, ‘delilin yoksa tedbir de yok’ diyor. Evlenene, maruz kaldığı şiddet ve baskıya rağmen ‘boşanma, bir daha düşün’, boşanana ise ‘nafakaya güvenme’ diyor. Biz ‘kadınların faydası’ndan bunu anlamıyoruz!” ifadeleri kullanıldı. “Mücadele ederek kazandığımız hakların yıllarca geriye götürülmesine sessiz kalmayacağız! Bu geri gidişe izin vermeyeceğimiz gibi, kadınların lehine yasa ve politikalar için mücadeleye devam edeceğiz” cümleleri kullanılan açıklamada tüm kadınlar ve transları 22 Mayıs Pazar günü, saat 14.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nın önünde buluşmaya çağırıldı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında