Yüksekdağ: Dokunulmazlık için AYM’ye bireysel başvuru yapacağız

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Dokunulmazlık yasası için AYM’ye bireysel başvuru yapacağız. Eğer 110 ahlaklı, dürüst milletvekili bu darbe yasasına hayır derse bu 110 milletvekili tarih yazacaktır " ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Bugün Türkiye’de meşru siyasi iradeye darbe gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. Meclis’teki diğer partilerin “anayasaya aykırı bir teklife destek verdiklerin” dile getiren Yüksekdağ “Bu tarihi suçun vebaline ortak oldular. Bugün karşımızda bir suç koalisyonu vardır. Biz bunu unutmayacağız” dedi.

AYM'ye bireysel başvuru

TBMM’de bulunan ve halkın iradesini temsil eden milletvekillerini bu suça ortak olmamaya çağıran Yüksekdağ, “Bizler HDP olarak perşembe günü bireysel başvurular yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Eğer 110 ahlaklı, dürüst milletvekili bu darbe yasasına hayır derse bu 110 milletvekili tarih yazacaktır. Her şeyden önce tek tek milletvekilleri kendisini seçen halklarımıza karşı sorumludur ve bu sorumluluğun gereğini antidemokratik darbe hareketine 'hayır' demelidir” ifadelerini kullandı.

AKP kendi içinde bile darbe yaptı

Yüksekdağ, hukuki ve siyasi meşru mücadelelerine devam edeceklerini ve bütün Türkiye halklarını bu demokrasi yürüyüşünde birlikte hareket etmeye çağırdıklarını söyleyerek, “Meclis çatısında da bakmayın HDP dışındaki partilerin 'Başkanlığa geçit vermeyeceğiz' sözlerine, söylemlerine... Bunların hepsi boş hamasettir, kof sözdür. Bütün Türkiye halkları da, gözü olan, aklı olan herkes direnenin kim, teslim olanın kim olduğunu... Teslim olanlar ve bu teslimiyeti halkın iradesini satarak, demokratik kriterleri feda ederek yapanlar tarih karşısında suçludur ve kurtulmayı başaramazlar. Bugün o boş sözlerle, kof hamasetle bağırıp çağıranlar Saray’ın karşısında el pençe divan durmuş ve hizaya geçmiştir. Esas olan gerçek budur. Ama bu gerçeğin karşısında direnenlerin safını, bizlerle birlikte ezilenler oluşturuyor” diye konuştu. AKP’nin kendi içinde de “darbe” yaptığını sözlerine ekleyen Yüksekdağ, “Yeni bir başbakan ve kabine ataması yapıldı. Halklarımıza karşı darbe operasyonunu gerçekleştirenler kendi içinde durmadan yeniden darbe yapma ihtiyacı hissediyorlar. Çünkü kurmaya çalıştıkları düzen her yerden dökülüyor” dedi. 

Böyle başbakandan hayır çıkar mı?

Hızlı trende ölen Yüksekdağ, bugün göreve atanan yeni başbakan Binali Yıldırım'la ilgili değerlendirmeler de yaptı: "Dediklerini yaptılar. Profili düşük bir Başbakan ve kabine. Ortada Bakanlar Kurulu değil Saray’ın kapı kulları var. Başbakan salona giriyor, Erdoğan sloganlarıyla karşılıyorlar. Siz, profilinizin düşüklüğüyle gurur duyabilirsiniz ama bizim profilimiz öyle düşük değil. Yeni atanan başbakanın tek hatırlanan sözü 'Yolumuz Erdoğan’ın yolu'. Böyle bir başbakandan Türkiye’ye hayır çıkar mı?

Çocuğu kumar masasında halkın parasını savuran bir siyasi anlayış onaylandı, sahiplenildi. Şov yapacağım diye hızlı tren turunda 41 insanımızın ölümüne neden olan Binali Bey Ulaştırma Bakanıydı. Hesap verdi mi? Bu tabloyu kabul ediyorsanız, sizin müstehakınız budur. Ama biz bunu kabul etmiyoruz."

İnsani Zirve ve Sur

İstanbul'da devam eden İnsani Zirve'ni de eleştiren Yüksekdağ, bir kısmında sokağa çıkma yasağı kaldırılan Sur'a da değinerek, "BM İnsani Zirvesi’nin toplandığı saatlerde Sur’da yasağın kaldırıldığı sokaklara girildi, sokak diye bir şey kalmamış. Cizre’deki insanlık suçunun hesabını vermediler. İnsani Zirve'ye ev sahipliği yapmaktan, mültecilere yardımdan söz ediyorlar. Nizip kampındaki çocuklara tecavüzle ilgili tek bir soruşturma yapıldı mı? Gidip görmek istiyoruz, kapıları kapatıyorlar" diye konuştu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında