Bienal için hazırlıklar başladı

5. Uluslararası Çanakkale Bienali’nde yapıtları yer alacak sanatçılar açıklandı.

24 Eylül - 6 Kasım arasında, ‘anavatan’ teması ve birçok ülkeden katılımcılarla Çanakkale’de yapılacak olan organizasyonun mekânları arasında, şehirdeki eski Ermeni kilisesi de bulunuyor.

Genel sanat yönetmenliğini Beral Madra’nın üstlendiği 5. Uluslararası Çanakkale Bienali, ilhamını, Çekoslovakyalı felsefeci, yazar ve gazeteci Vilem Flusser’in göçmenlik ve mültecilik üzerine düşüncelerinden alıyor. Çanakkale Belediyesi’nin desteğiyle Çanakkale Bienali İnisiyatifi tarafından hayata geçirilen projede, göç olgusu, ‘anavatan’ kavramı üzerinden ve çağdaş sanat bağlamında ele alınıyor. Foto muhabirlik, belgesel, sinema, tasarım, basın gibi çeşitli disiplinlerde üretim yapan 40 sanatçının, milliyet, kimlik ve ötekileşme gibi temaları irdeleyen, göç krizinin farklı yönlerine eğilen çalışmaları, bienal kapsamında ziyaretçilerle buluşacak.  

Yapıtları sergilenecekler arasında, geçen Ekim ayında düzenlenen Fotoistanbul’daki sergisi aracılığıyla pratiğini yakından tanıma fırsatı bulduğumuz, Kanada pasaportlu Ermeni sanatçı ve görüntü yönetmeni Norayr Kasper ile, Ermeni Soykırımı’nın izlerini araştıran sözlü tarih projesiyle dikkat çeken Ezgi Kılınçaslan’ın yanı sıra, Alfredo Jaar, Ali Miharbi, Çınar Eslek, Halil Altındere, JR, Nevin Aladağ, Reysi Kamhi gibi isimler bulunuyor.

Kategoriler

Kültür Sanat Sergi



Yazar Hakkında