Dink davasında savunmalar bugün başlayacak

Dink cinayeti davasının ikinci günü tamamlandı. Mahkeme yarın sanıkların savunmalarının alınmasına başlayacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink cinayeti davasının ikinci günü, iddianamenin okunmasıyla tamamlandı. Mahkeme heyeti yarın sabaha kadar duruşmaya ara verdi.

Mahkeme yarın sanıkların savunmalarının alınmasına başlayacak.

Bugünkü duruşmada Resat Altay ve Muhittin Zenit yarın savunma yapacaklarını söyledi.

Bugünkü duruşmaya Dink ailesi avukatlarından Bahri Belen, Hakan Bakırcıoğlu, Sebu Aslangil, Emel Ataktürk Sevimli, Emine İnci İşbulur ve sanık avukatları katıldı. 

Tutuklu sanıklar Yasin Hayal, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir, başka suçlardan tutuklu bulunan Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Hamdi Egebatan görüntülü olarak bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. Ogün Samast da duruşmaya cezaevinden görüntülü olarak katıldı. 

Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir ve başka suçlardan tutuklu bulunan Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Hamdi Egebatan görüntülü olarak bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. Dünkü duruşmada bulunan Yasin Hayal de bugün duruşmaya görüntülü olarak cezaevinden katıldı.

Dink davasında birinci gün neler oldu?

Tutuksuz sanıklardan Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay, Faruk Sarı, Sabri Uzun, Onur Karakaya, Mehmet Ayhan, Mehmet Ali Özkılınç, Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan duruşma salonunda. 

Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç bugün de duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti iddianamenin okunmasın ardından savunmalara başlayacak. Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Ercan Demir ilk aşamada savunma yapmak için hazır olmadıklarını söyledi. Mahkemenin yarın sanıkların savunmalarını almaya başlaması bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.