‘Şark Dişçisi’ ödüle doymuyor

37. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. İBB Şehir Tiyatroları’nın oyunları beş dalda ödüle layık görülürken, Hagop Baronyan’ın yazdığı ‘Şark Dişçisi’ adlı oyun 2 dalda ödül aldı. Şark Dişçisi oyunu ile En İyi Yönetmen Ödülü Engin Alkan'a verilirken, Selim Atakan ise En İyi Müzik Ödülü'ne layık görüldü.

 

 

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri açıklandı. Hagop Baronyan'ın yazdığı Şark Dişçisi oyunu En İyi Yönetmen ve En İyi Müzik ödüllerini aldı.

İBB Şehir Tiyatroları’nın oyunları, 37. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde beş dalda ödüle layık görüldü. En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Engin Gürmen’in yönettiği ‘Gönlümdeki Osman Hamdi Bey’ adlı oyunuyla Gülsün Siren Kınal’a verilirken, En İyi Yönetmen Ödülü ise Hagop Baronyan yazdığı ‘Şark Dişçisi’ adlı oyunla Engin Alkan’a verildi.

37. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde, En İyi Giysi Tasarımı Ödülü ‘Gönlümdeki Osman Hamdi Bey’ ile Feyza Zeybek’in oldu. En İyi Işık Tasarımı Ödülü Aziz Nesin’in yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği ‘Toros Canavarı’ ile Mustafa Türkoğlu’na verilirken, ‘Şark Dişçisi’ ile Selim Atakan ise En İyi Müzik Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüller, Ekim ayında bir yerli oyunun galasında sahiplerini bulacak.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın gelenekselleşen Yaz Oyunları, 1-7 Haziran arasında sahnelenecek. Yaz Oyunları kapsamındaki ‘Müzikal Geceler’de ‘Lüküs Hayat’ 1 Haziran Cuma, ‘İstanbul Efendisi’ 3 Haziran Pazar, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ 5 Haziran Salı ve ‘Şark Dişçisi’ 7 Haziran Perşembe günü saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak. Biletler İBB Şehir Tiyatroları gişeleri, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi gişesi ve www.ibst.gov.tr’den temin edilebiliyor.