LBTİ’lere ücretsiz jinekolojik hizmet

Şişli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Birim, LBTİ bireylere ücretsiz jinekolojik hizmetle, yerel yönetimlere örnek olacak bir adım attı.

İstanbul Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından, LBTİ’ lere (Lezbiyen, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks) ücretsiz ‘jinekolik’ muayene hizmeti 24 Mayıs Salı günü verilmeye başladı.

24 Mayıs itibariyle LBTİ’lere ücretsiz hizmet verilecek olan jinekolojik muayene hizmeti her Salı 19.00-21.00 arası, Kurtuluş semt polikliniğinde hizmet vermeyi hedefliyor.

Eşitlik Birimi

Eylül 2015’te faaliyete başlayan Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi, geçen yıl trafik kazası sonucu hayatını kaybeden belediye çalışan Boysan Yakar’ın katkıları ile kuruldu.

Amacı kadın, çocuk, genç, LBTİ, yaşlı, engelli, mülteci ve azınlıkların yerel yönetimlerde eşit politikalar ile maksimum hizmet almak olan birim, hak temelli yaklaşımı esas alan sivil toplum kuruluşların yönetim süreçlerine daha etkin katılmasını hedefliyor.

Eşitlik Birimi, nefret suçu mağduru trans bireylere dikkat çekmek için billboard çalışmalarından, LBTİ bireyler ile ilgili Şişli Belediyesi çalışanlarına ‘Benim Çocuğum’ filmi gösterimine, 20 Kasım Çocuk Hakları gününde üç yayın hazırlayarak ilçede dağıtılmasına kadar pek çok farkındalık faaliyetinde bulundu.

Birim, son olarak Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla ‘Global Compact’, KAGİDER, ‘Professional Women’s Network’ ve ‘We Connect’ ile birlikte Kadın Girişimciler Ekosistemi konferansını düzenledi.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında