Almanya’ya ilk tepki Kurtulmuş’tan: Bu karar yok hükmündedir

Almanya Federal Meclis’inde kabul edilen Ermeni Soykırımı Yasası’na Türkiye’den ilk tepki Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, “Türkiye için bu karar yok hükmündedir” dedi.

Almanya Federal Parlamentosu’nda bugün oylanarak kabul edilen Ermeni Soykırımı Yasası’na Türkiye hükümetinden ilk tepkiler gelmeye başladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Twitter’daki resmi hesabından bir açıklama yaparak, kararın "yok hükmünde olduğunu" belirtti. Kurtulmuş, mesajında “Almanya Parlamentosu'nun 'çarpıtılmış ve mesnetsiz' bir takım iddiaları 'soykırım' olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir."

Ortak bildiri hazırlanacak

AKP Sözcüsü Yasin Aktay da, tasarının kabul edilmesinin Türkiye ve Almanya ilişkilerine ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi. A Haber’e konuşan Aktay, “Alman parlamentosunun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir” dedi.

Öte yandan AKP’li bir yetkili de Reuters’a yaptığı açıklamada, AKP meclis grubunun kabulün ardından “ortak bildiri” yayımlanması için Meclis’e teklif sunacağını açıkladı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında