Kozan Belediye Başkanı konuştu: Kimse Kilikya Ermeni Krallığı rüyası görmesin

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan’ın kurtuluş günü olan 2 Haziran’da Almanya’nın Ermeni Soykırımı Tasarısı’nı kabul ettiğini söyleyerek, “Kozanımızda Kilikya Krallığı kurma rüyasını gören Ermenilere ve tüm dünyaya sesleniyorum, kimseye verecek bir karış toprağımız yok” dedi.

Adana’nın Kozan ilçesinin 96. kurtuluş yıldönümü törenlerinde konuşan Belediye Başkanı Musa Öztürk, “Kozanımızın Ermeni mezaliminden kurtulduğu 2 Haziran'da, Almanya 1915 Ermeni Olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmiştir. Kozanımızda Kilikya Krallığı kurma rüyasını gören Ermenilere ve tüm dünyaya sesleniyorum, kimseye verecek bir karış toprağımız yok” diye konuştu.

"Kozan'ı da başkent yapacaklardı"

Öztürk, törende yaptığı konuşmasında, "Biz Balkan Harbi'nde çarpışırken 900 sene birlikte yaşadığımız ve kardeş diye bağrımıza bastığımız Ermeniler, Fransızlarla işbirliği yaparak bizi sırtımızdan vurdu. Güya Çukurova'da Kilikya Krallığı kuracaklar, Kozan'ı da başkent yapacaklardı. Şimdi ilçemizdeki manastırı geri almak için uluslararası mahkemelerde sözde Ermeni soykırımını gerekçe göstererek davalar açıyorlar, parlamentolardan yasalar çıkartmaya çalışıyorlar. Ermeni soykırımı diye bir olay yok, bunların hepsinin açıklaması devlet arşivlerinde var" dedi.

"Askerimize kurşun sıkanların çoğu Ermeni soyundan gelmektedir"

Belediye Başkanı Öztürk konuşmasında Ermenilere yönelik nefret söylemi kullanarak, hedef gösterdi. Osmanlı dönemindeki Ermeni sayısının 464 bin olduğunu belirten Öztürk, “Nerelerde peki onların çocukları şimdi? Bir kısmı Güneydoğu'da PKK adı altında karşımıza çıkıyor. Askerimize, polisimize kurşun sıkanların çoğu Ermeni soyundan gelmektedir. Kozanımızın Ermeni mezaliminden kurtulduğu 2 Haziran'da, bugün Almanya 1915 Ermeni Olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmiştir. Kozanımızda Kilikya Krallığı kurma rüyasını gören Ermenilere ve tüm dünyaya sesleniyorum, kimseye verecek bir karış toprağımız yok” diye konuştu.

Okumak için tıklayın: Kilikya Katolikosluğu Kozan'daki mülk için AYM kararını bekliyor

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında