Cem Özdemir'e ölüm tehditleri geliyor

Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı hakkında tartışmalar devam ederken, tasarının kabul edilmesi konusunda önemli çalışmalar yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir’e tehditler gelmeye başladı.

Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da oylanarak kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, tehditlerin hedefindeki isim Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir oldu. Özellikle sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajlarda ve yayımlanan haberlere yapılan kullanıcı yorumlarında Özdemir'e yönelik yoğun eleştiriler var. Bazı yorumlar, ölüm tehditlerini de içeriyor.

Evinin çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Cem Özdemir'in ofisinden yapılan açıklamada konuyla ilgili Federal Emniyet Teşkilatı'yla görüşüldüğü belirtildi. Ofis yetkilisi Marc Berthold, “aşağılama ve hakaretlere alışık olduklarını” belirtirken “Ancak şimdiye kadar bu kadar çok ölüm tehdidiyle karşılaşmamıştık” ifadelerini kullandı. Berthold, “Aşırı sağcılık sadece Almanlara mahsus değil, Türkiye'de de Almanya'da yaşayan Türklerin arasında da var” diye konuştu. Öte yandan haberde, tasarının kabul edildiği 2 Haziran’dan itibaren Cem Özdemir'in Berlin'deki evinin çevresindeki güvenlik birimlerinin sayısını artırıldığı bilgisi de yer aldı.

Cem Özdemir Ermeni soykırımı tasarısının Federal Meclis gündemine alınmasına öncülük eden isimlerden olurken, “Almanya'nın o zamanlar soykırıma destek verdiğini ama bunun bugün soykırımı inkâr edenleri desteklemek gerektiği anlamına gelemeyeceği” görüşünü savundu.

Erdoğan'dan eleştiriler

Özdemir'e eleştiri yönelten isimlerden biri de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan dün yaptığı bir konuşmada “Peki, burada bu skandal olayın başını çeken kim? Kökeni ili söylemeyeceğim, o ilden olanlar şimdi yanımda, karşımda duruyorlar, üzülürler ve onlar da tabii buradan gerekenleri söylüyorlar, kökeni itibariyle buralı. Ama ben ona bir defa Türk diyemem. Niye? Çünkü bu milletin kanının damarlarında olduğu bir insan kalkıp da bu milleti sözde Ermeni soykırımıyla suçlayamaz, bunu yapamaz" diye konuşmuştu.

Kararının arkasında

Özdemir ise Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in karar tasarıyla ilgili çalışmaları için kendisine teşekkür ettiği yazısına cevaben Twitter üzerinden “Diğerleri daha sesli ve daha agresif olabilir ama bizim gibi gerçeğin peşinde olanlar da var” yanıtını verdi. Tasarının kabulünden sonra Deutsche Welle Türkçe'ye açıklama yapan Cem Özdemir, kararın haklılığını savunmuştu.



Yazar Hakkında