Beşiktaş'taki iftarda ruhanilerden 'barış' mesajı

Beşiktaş Belediyesi’nin ramazan ayının ilk gününde verdiği iftar yemeğine üç semavi dinin ruhanileri ve azınlık cemaati temsilcileri katıldı.

Ortaköy Meydanı’nda kurulan iftar çadırındaki iftara Ermeni Katolik Üstrahibi Apraham Fırat, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, Episkopos Sahak Maşalyan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Metropolit İrineos Eminansları, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin ve Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ katıldı.

Cemaat liderleri ve ruhaniler, iftarda beraberlik ve barış mesajı verdiler.

İnanç farklılıklarından kaynaklı yaşanan çatışmaların son bulmasını temenni eden liderler, orucun barışa, selamete ve birliğe hizmet etmesi gerektiğini söylediler. Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ konuşmasını “Savaşlar dursun!” temennisi ile bitirirken, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, ”Ramazan ayı insanları birbirine bağlamak, onları yakınlaştırmak, kin ve nefretten uzak tutmak için vardır. Maalesef, tüm bu güzellikler alt tabakaya inmiyor ve inmedikçe vazifemizi tam olarak yerine getiremiyoruz” dedi.   

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Ramazan İftar


Yazar Hakkında