Erdoğan: Birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı iftar yemeğinde yaptığı konuşmada liselilerin protestolarına değindi, “birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin, mezuniyet töreninde okul müdürünü protesto etmesinin ardından Türkiye’deki lise öğrencileri ardı ardına bildiri yayımlamaya başladı. Son olarak Türkiye Liseliler Birliği’nin imzaya açtığı ‘Liselerde Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz’ başlıklı bildiriye 365 lise imza verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, liselilerin protestolarına değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, ardı ardına yaşadığımız iki genel seçim, Suriye'deki gelişmeler, Rusya ile yaşadığımız uçak krizi gibi sorunlar gerçekten yorucuydu.”

“İnşallah artık bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak ve yeni bir heyecan ve güçle 2023 hedeflerimize doğru süratle ilerleyeceğiz. Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz.”

"Operasyonlar sürecek"

Erdoğan, operasyonların da devam edeceğini söyledi; “Terörle mücadelemiz, bu operasyonlarımız huzur, sükûn sağlanmadıkça durmayacaktır; bunu herkes böyle bilsin.”

“Milletimiz evlatlarının kanı, canı, fedakarlığı pahasına elde ettiği huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir. Birileri çakallara meydan okuyor. Buyursun çakallara meydan okuyanlar, hamdolsun bizim şehirlerimizde çakallar yok, dağlara çıksınlar orada çakalları kovalasınlar.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında