Yeşilköy Okulu’nun müdürü değişiyor

Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu'nda 2015-2016 eğitim yılının başında göreve getirilen Okul Müdürü Alen Büyüker, alınan karar doğrultusunda önümüzdeki yıl görev başında olmayacak

Toplam 290 öğrencinin eğitim gördüğü Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu, müdür değişikliğine gidiyor. Yönetim Kurulu tarafından 2015-2016 eğitim yılının başında göreve getirilen Okul Müdürü Alen Büyüker, alınan karar doğrultusunda önümüzdeki yıl görev başında olmayacak. Çok sayıda veliyse karara tepkili. Yönetim Kurulu kararını tesadüfen öğrenen bir grup veli, Büyüker’in görevde kalması için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 180 imzaya ulaşan veliler, okul yönetimine bu taleplerini sunsalar da kararın değişmesini sağlayamadı.  

Agos’a ulaşan veliler tepkilerini şu cümlelerle özetledi: “Kurumlarımızın; kültürüne, diline ve cemaatine bağlı, yurtsever, genç ve dinamik insanlara ihtiyacı var. Okulumuzun müdürü Baron Alen yeni nesle örnek olacak bir karakterdi. Bu nedenle veliler olarak baronumuzun arkasında durduk, kısa sürede 180 imzaya ulaştık. Talebimizi yönetime de sunduk, fakat yönetim bu isteğimizi yok saydı. Tabii ki ilk yılın verdiği eksiklikler söz konusu olabilir. Bize göre yönetimin yıkıcı değil yapıcı davranması ve ortak yolu bulması gerekiyordu. Bu değerlerimiz kolay yetişmiyor. Yönetim hiçbir şekilde net ve şeffaf açıklamalarda bulunmadı. Yapılan açıklamalarından da kimse tatmin olmadı.”

Yeni isim belli

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Vakıf Başkanı Habib Özfuruncu ise şöyle konuştu: “Okulumuzla ilgili idari tasarruflar yönetim kurulumuzun uhdesinde. Doğal olarak okulun iyiliğini en çok düşünecek olan da yönetim kuruludur. Müdürümüz kıymetli bir arkadaşımız, kişisel hiçbir sorunumuzun olması mümkün değil. Bir kan uyuşmazlığı söz konusu olabilir. Değişim gerektiğini tespit ettik ve bunu uygulamaya koyduysak bu doğal karşılanmalı. Tepkili olan velilerle de iki kere toplantı yaptık ve onlar da ikna oldul. Büyütecek bir mesele olmadığını düşünüyorum. Kalmasını isteyen veliler olduğu gibi memnun olmayanlar da var. Karar alırken veliler arasında tercih yapma durumunda değiliz. Biz okulun geleceğini düşünerek kararlarımızı alıyoruz. Uzun vadede bu değişimin faydalı olacağını değerlendirerek, kararımızı yürürlüğe koyduk. Yeni isimi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.