Demirtaş: Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır

Demirtaş, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız. HDP dışında parti kurulabilir” diyen Altan Tan’ı isim vermeden eleştirdi: “Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır.

Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. “

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız. HDP dışında parti kurulabilir” diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı “Yol ayrımına gelen biz değiliz. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır” sözleriyle eleştirdi.

Altan Tan, Habertürk’ten Kübra Par’a Pazar günü verdiği söyleşide muhafazakâr kitlenin partide etkili olması halinde ayrıma gerek kalmayacağını ifade etmiş, “Fakat bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir” demişti.

Altan Tan’ın sözlerini isim vermeden eleştiren Demirtaş, özetle şunları söyledi: 

“HDP’de Müslüman Kürtlerin temsiliyeti yok demek vicdansızlıktır. HDP’deki Müslüman Kürtlerin en üst düzeydeki temsiliyeti benim. Bizler bütün farklılıklarla birlikte olabildiğimiz için güçlüyüz.

“Biz dinci bir parti değiliz olmayacağız da. Ha dinci partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar.

“Irkçı partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar. Ama biz bütün farklılıkları temsil edeceğiz. 

“Her kesimin temsiliyetini, hakkını hukukunu aynı oranda savunduğumuz için biz HDP’yiz.

“Faşizan bir anlayışla topluma kendi mezhebini, dinini dayatan tekbirci anlayışla mücadele ettiğimiz için biz HDP’yiz. Farklılığımız budur. Bunu yitirdiğimiz anda biz HDP olmaktan çıkarız.

“Bugün Müslümanların en büyük garantisi de budur. Diğer inançlarla eşit ve özgür bir şekilde yaşayabilmektir. Laikliği bir tehdit olarak görmek yerine kendi inancımızın bir güvencesi olarak görebildiğimiz ve bunu özgürce hayata geçirdiğimiz zaman biz inançlarımızı koruyabiliriz."

“Bu parti kişilerle var olmadı”

"Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır. Parti programı ortada, partinin belgeleri ortada. 

“Hele bu zor dönemlerde, partimize saldırının bu kadar yoğun olduğu dönemde bizim birliğe, bütünlüğe ihtiyacımız var.

“Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır.

“Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır.

“Bu parti kişilerle var olmadı kişilerle de var olmaz. Halkın alın teriyle, emeğiyle, binlerce evladının canıyla, özverisiyle var oldu." 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında