Okullarına polis giren Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinden eylem

Samsun Anadolu Lisesi'nden bildiri yayınlayan öğrenciler, okul yönetiminin okula polis çağırmasını protesto etti.

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde müdüre sırtlarını dönmesi ve bir bildiri yayımlamasının ardından liselerden protestolar ardı ardına geliyor. 4 Haziran’dan bu yana 30 lise bildiri yayımladı. 

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri de bildiri yayımlayan liselerden biriydi. Dün mezunların okula gelmesinin ardından okul yönetimini liseye polis çağırmıştı. 

Öğrencilere destek için dün okula mezunların gelmesi üzerine okul yönetimi polis çağırmış, Terörle Mücadele Ekipleri okula gelmişti.

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri okul yönetimini eylemle protesto etti.

Öğrenciler, okula polis çağrılmasına tepki için dün akşam  #DiplomalıLiselilerDireniyor, #SamsunAnadoluLisesiDireniyor, #60yıllıktarihsiliniyor, #MaariflereDokunma yazılı pankartla Çiftlik Caddesi üzerinde eylem yaptı. 

Eyleme, liseliler, veliler, mezun öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Basın açıklamasında öğrenciler, liselerdeki eğitim politikalarına karşı İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayan başkaldırıya Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri ve mezunları olarak 11 Haziran’da yayınladıkları bildiri ile dahil olduklarını belirttiler. 

“13 Haziran’da bildirimizde yer verdiğimiz sorunlar hakkında okuldaki öğrenci arkadaşlarımıza destek çıkmak ve fikir alışverişi için okula gittik. Öğretmenlerimizle de yaptığımız konuşmalar sonrasında öğrencilerle toplanıp başlattığımız sohbet, okul idaresinin müdahalesine maruz kaldı. Tehditkar sözlerle alandan uzaklaştırıldık.”

Açıklamada okullara atanan idarecilerin uygulamaları eleştirilirken benzer durumdaki tüm liselilerle dayanışma içinde olduklarını vurguladılar. 

4 Haziran’dan bu yana bildiri yayımlayan okullar şöyle: 

İstanbul Erkek, Beyoğlu Anadolu, Galatasaray, Kadıköy Anadolu, Vefa Lisesi, Notre Dame de Sion, Bakırköy Anadolu, İzmir Atatürk, Beşiktaş Anadolu, Ankara Gazi Anadolu, İzmir Fen, İstek Vakfı Atanur Oğuz, Etiler Anadolu, Pertevniyal, Samsun Anadolu, Cağaoğlu Anadolu, İzmir Çiğli Fen, Bornova Anadolu, Erenköy Kız, Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu, Eskişehir Salih Zeki Anadolu, Seyitgazi Sağlık Meslek, Cihat Kora Anadolu , Samsun Sosyal Bilimler, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler, Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu, Suzan Divrik Mesleki Teknik Anadolu, İzmir Karşıyaka Anadolu , Ziraat Bankası Balıkesir Fen , Hisar Okulları 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

protesto lise