İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Katliamı'nda ihmali yokmuş

İçişleri Bakanlığı, 10 Ekim’de Ankara Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin ‘ihmal yoktur’ dedi.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Gökmen Dalmaç’ın kardeşi Gökçen Kara’nın İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasıyla ilgili savunma gönderdi. 

Miting için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını savunan Bakanlık, “İdarenin kusurundan kaynaklanan herhangi bir güvenlik açığı mevcut değildir. Olay terör saldırısıdır. Patlama miting alanı dışında ve miting saatinden önce gerçekleşmiştir. Bakanlığın sosyal risk ilkesi gereğince sorumluluğu yoktur” dedi.

Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne, İçişleri bakanlığı hukuk Müşavirliği tarafından yapılan savunmada, Gar saldırısın bir katliam olmadığı savunuldu. Tazminatın ise, ‘bu tip olaylarda’ sembolik meblağlar ödenir, bu miktar ‘haksız zenginleşmeye yol açacaktır denerek ödenmemesine karar verilmesi istendi. Yine savunmada, “Bu dava dayanaktan yoksundur, ortada bir ihmal yoktur” denilirken, davanın reddi ile birlikte yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin de davacı üzerine bırakılması da talep edildi.

Ne olmuştu? 

10 Ekim 2015’te, çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya giden binlerce insanın toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında iki patlama meydana gelmiş, 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıya ilişkin müfettişlerin hazırladığı ön inceleme raporunda, patlamadan 25 gün önce IŞİD’in mitinglerde birden fazla canlı bomba ile eylem yapacağına dair istihbarat bilgisinin alındığı belirtilmişti.

Ancak emniyet şube müdürlerinin, bu bilgiyi üstlerine bildirmediği ortaya çıkmıştı.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında