Tehditlere suç duyurusu, vekilden sorumluluk çağrısı

CHP’li Selina Doğan, Orlando’daki saldırının ardından Türkiye’de de tehdit edilen Onur Yürüyüşleri için İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrı yaparak gerekli sorumluluğu almalarını istedi. Öte yandan İHD İstanbul Şubesi ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, yürüyüşleri tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan, Orlando’daki saldırının ardından Türkiye’de de tehdit edilen LGBTİ bireyler için İstanbul Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğü’nü uyardı. Doğan, LGBTİ’lere yönelik tehditleri TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Genel Kurul’da konuşan Doğan, ABD’nin Orlando kentinde LGBTİ bireylere yönelik gerçekleştirilen nefret katliamını kınadı.

Türkiye’de LGBTİ örgütlerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Onur Yürüyüşü” adını verdikleri bir yürüyüş düzenlemeye karar verdiklerini anımsatan Doğan, “Geçtiğimiz yıl çok ağır müdahalelerle karşılaştılar polis tarafından. Biz bu görüntülerin tekrar yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Doğan, LGBTİ’lere yönelik basına yansıyan tehditleri de gündeme getirerek “LGBTİ’lerin yaşam haklarına yönelik çok ciddi tehditler var. Buradan İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sesleniyorum. LGBTİ’lerin en temel demokratik haklarını gerçekleştirmeleri için gerekli sorumluluğu alsınlar” diye konuştu.

Tehdit eden dernekler için suç duyurusu

Öte yandan,  İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Trans Onur Haftası’nı düzenleyen İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, 19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hem medya üzerinden hem de basın açıklamasıyla tehdit eden Müslüman Anadolu Gençlik ve Alperen Ocakları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan dernekler dilekçede Onur Yürüyüşü’nün tarihine değindi. Orlando katliamını hatırlatarak, “Bu tarz tehditlerin çağdaş demokrasileri zedelediğini” ifade etti.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında