Gözaltına alınan Çerkezoğlu serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla sabah saatlerinde gözaltına alınan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Çerkezoğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındığında hakkında yakalama kararı olduğunu ve gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu: “Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkımda yakalama kararı varmış! Şu an gözaltındayım. Birazdan savcıya ifade vereceğiz.” DİSK Genel Başkanı Kani Beko yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çerkezoğlu'nun hasta bir akrabasını ziyaret etmek üzere Almanya’ya gitmek için geldiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki basın toplantısı nedeniyle gözaltı

İfadesinden sonra Kartal Adliyesi'nde bir açıklama yapan Çerkezoğlu, "31 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır'da yaptığım bir konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim suçlamasıyla hakkımda bir yakalama kararı çıkartılmış. Bununla ilgili olarak sabah erken saatlerde gözaltına alındım. Ardından karakoldan savcılığa geldik. Biraz önce de Diyarbakır'daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı. Söz konusu basın toplantısının ve konuşmanın yapıldığı yer 31 Ağustos 2015. Yani 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra sağlık meslek örgütleri, diğer kitle örgütleri olarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptığımız bir basın toplantısıydı" diye konuştu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem