Hazzopulo boşaltılıyor mu?

Beyoğlu'ndaki tarihi Hazzopulo Pasajı'nda bulunan dükkanların boşaltılacağının söylenmesi nedeniyle esnaf tedirgin

SoLHaber’den Nazım Yüce’nin haberine göre, Salı günü pasaja denetime gelen zabıtalar, esnaflara ruhsatsız dükkânların kapatılacağını söyledi.

Yıllardır ruhsat vermeyen belediyenin zabıtaları dün pasaja gelerek ruhsatı olmayan esnafı gezdi. Esnafa "Bu işletme ruhsatsızdır" şeklinde bir belge imzalatıldığı belirtilirken, zabıtalar bugün geleceklerini ve ruhsatsız dükkânları mühürleyeceklerini bildirdi.

Pasajdaki mekânların çoğunun senelerdir ‘ruhsatsız’ olduğu hatırlatılınca zabıtalar “Biz bilmeyiz” diyerek herhangi bir açıklama yapmadılar. Dükkanların mühürlenecek olmasıyla ilgili belediyeden resmi bir açıklama yapılmış ya da tebligat gönderilmiş değil.

Galatasaray Lisesi'nin yakınında bulunan, İstiklal Caddesi'ne açılan 145 yıllık Hazzopulo Pasajı (Danışman Geçidi) İstanbul'un kültür miraslarından biri olarak kabul ediliyor. Öğrencilerin ve sanatçıların sık sık uğradığı; sahafları, kitapçıları, çaycıları ve şarap eviyle ünlü Beyoğlu’nun simgesi haline gelmiş tarihi mekânda son yıllarda dükkan sayısında da artış yaşanmıştı.

6 yıldır kayyumda

Zabıtaların tutanaklarından sonra kapatılma riskiyle karşı karşıya kalan dükkân sahiplerinin gergin bekleyişleri sürüyor. Pasajın yaklaşık altı yıldır kayyumda olduğunu ve çürümeye terk edildiğini söyleyen esnaflar pasaja yıllardır kendilerinin sahip çıktıklarını belirtiyor.   

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında