Metris'in önünde Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için eylem

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyeleri, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasını Metris cezaevi önünde protesto etti.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri için "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) başkanı Şebnem Korur Fincancı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tecrit altında, gazeteci-yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu ise Metris Cezaevi’nde tutuluyor. 

Nesin ve Önderoğlu'nun tutulduğu Metris Cezaevi önünde toplanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyeleri, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarını taşıdı.

Grup adına GÖP dönem başkanı Kadri Gürsel tarafından yapılan açıklamada, " Olmayan bir suçtan cezaevinde bulunuyorlar. Yasal bir gazetede bir günlüğüne sembolik anlamda yayın yönetmenliği yaptıkları için teröre destekle  suçlanıyorlar. Bu basın özgürlüğüne saldırıdır. İnsan haklarını saldırıdır. İfade özgürlüğüne saldırıdır. Biz bu saldırıların Türkiye'ye verdiği zararı azaltmak için burada bulunuyoruz. Eğer bu arkadaşlarımızı cezaevine atanlar dayanışmayı ve basın özgürlüğü mücadelesini bu yolla yok etmek ve engellemek gibi amaç içindeyseler bilsinler ki bu mücadele daha da tırmanacaktır. Bunun kanıtı da buradaki mevcutiyemizdir, sizin mevcudiyetinizdir. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi.



Yazar Hakkında