Papa Ermenistan'da

Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, üç gün sürecek resmi ziyareti kapsamında Ermenistan’a vardı.

Papa’nın Zvartnots Havaiimanı'nda resmi törenle karşılandı. Kortej Ana Taht Kutsal Eçmiadzin’e hareket edecek, burada bir ayin düzenlenecek.

3 günlük resmi ziyaret kapsamında Papa, 25 Haziran sabahı Ermeni Soykırımı Anıtı ve Müzesini ziyaret edecek. Papa Francesco buradan dini ayin için Gümrü’ye hareket edecek.

Papa’nın Gümrü’de yöneteceği ayine Ermenistan ve farklı ülkelerden katılım için 15 bin kişi kaydoldu. Şehrin ayin sırasında 5 bölüme ayrılacağı, tüm alanın koruma altına alınacağı, davetiyesi olmayanların ise ayini sadece  koruma bariyerleri arkasından ayini izleyebileceği açıklandı.

Papa Francesco’nun Gümrü’de Ermeni Katolik Kilisesi ruhbanlarıyla buluştuktan sonra, Ekümenik yemek yeneceği ve daha sonra Tüm Ermenileri Katolikosu Garegin II ile “Ortak Bildiri” imzalayacakları ziyaret ile ilgili verilen haberler arasında.

Papa Francesco Ermeniler için kutsal mekanların başında gelen Khor Virap’ta dua edecek. Papa, ziyaretinin sona ermesi sonrasında Erivan’dan Roma’ya hareket edecek.

Papa, Ermenistan ziyareti öncesinde dün Ermeni halkına hitaben yayınladığı video mesajında "Barış yolunda her türlü çabayı desteklemek, uzlaşma yolunda birlikte adım atmak amacıyla, bir barış elçisi olarak aranıza gelmek istiyorum" demişti. 

Papa Francesco, Ermenistan'ı ziyaret eden ikinci papa olacak.

Papa 2. Giovanni Paolo 2001 yılında Ermenistan'a gitmiş ve bu ziyarette Ermeni Apostolik Kilisesi ile ortak bir bildiriye imza atmıştı.