Erzurum’da ırkçı duvar yazıları

Erzurum’da duvarlara yazılan ırkçı ve tehdit içerikli yazılarla ilgili tepkiler artıyor.

Erzurum’da duvarlara ve şehrin çeşitli yerlerine yazılan ırkçı yazılarla ilgili Belediye’nin önlem almaması tepki çekiyor. Son olarak, Merkez Palandöken ilçesine bağlı Yıldızkent semtinde ana cadde üzerinde devam eden inşaatın etrafının çevreleyen tahtaların her yerine “Ya Türk’sün Ya Piç”, “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz”, “Cansa Can Kansa Kan”, “Sokağa İnersek İnanın Uykunuz kaçar” gibi ırkçı ve tehdit içerikli yazılar yazıldı. 

28 Nisan 2014 tarihinde Erzurum’da kentin en işlek caddelerinde ve polis karakolunun yakınına duraklara yazılan “Kürde Durak Yasak” gibi ırkçı yazılar, HDP Milletvekili Demir Çelik tarafından Meclis’e taşınmış, yazılı soru önergesinin ardından yazı kaldırılmıştı.

Aradan geçen iki senede, kentin duvarlarına ırkçı yazılar yazılırken, bazı vatandaşların aktardığına göre belediyeye yapılan şikayetlere rağmen önlem alınmıyor.

Agos’a konuşan Erzurumlu vatandaşlar, konunun meclis gündemine alınmasına rağmen yazıların devam ettiğini söyledi; ismini vermek istemeyen bir vatandaşın aktardıklarına göre  belediye, her türlü muhalif afişi kaldırırken ırkçı ve tehdit içerikli yazılar duvarda kalmaya devam ediyor.

konuyla ilgili görüştüğümüz, ırkçı yazılamaların yapıldığı bölgenin bağlı olduğu Palandöken Belediyesi, yazıların belediye tarafından neden silinmediği sorusunu yanıtsız bıraktı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında