Caz Festivali programında neler var?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali 27 Haziran’da başlıyor. 25 Temmuz’a kadar devam edecek organizasyon kapsamında, yaklaşık 50 konserle 200’e aşkın yerli ve uluslararası sanatçı seyirciyle buluşacak. Festivalden yolu geçecek isimler arasında Nile Rodgers, Damon Albarn, Kaması Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman ve Gregory Porter var.

Damon Albarn, şef Issam Rafea ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası eşliğinde, 27 Haziran Pazartesi Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde festivalin açılışını yapacak. Suriye kültürü ve müziğine bir saygı duruşu niteliğinde olan konserde Cezayir, Lübnan, Mali, Moritanya, Senegal, Tunus, Amerika ve Türkiye’den konuk sanatçılar da sahne alacak. Etkinlik, Albarn’ın farklı müzisyenleri işbirliği içerisinde yürüttüğü Africa Express projesinin de bir parçası. 

Popüler müziğin ilham verici isimlerinden Nile Rodgers, kuruculuğunu üstlendiği grubu CHIC ile 28 Haziran Salı gecesi KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Grubun performansına, yarı ABD’li yarı Yeni Zelandalı psychedelic pop ve indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra eşlik edecek.

Herkes için caz

Anadolu yakasının gelenekselleşmeye aday Caz Festivali etkinlikleri ‘Parklarda Caz’ ve ‘Gece Gezmesi’ bu yıl da ücretsiz. 17 Temmuz Pazar günü 17.00’de, Fenerbahçe Parkı’nda başlayacak olan ‘Parklarda Caz’ konserlerinde genç caz müzisyenleri uluslararası isimlerle aynı sahneyi paylaşıyor.

‘Gece Gezmesi’ teması altında toplanan konserler ise aralarında All Saints Moda Kilisesi, Arkaoda, Yeldeğirmeni Sanat’ın da olduğu, Kadıköy’ün çeşitli noktalarında dinleyicilerle buluşuyor.

Program hazırlanırken çocuklar da unutulmamış. Bomontiada,16 Temmuz Cumartesi saat 15.00’ten itibaren ‘Çocukça Bir Gün’ etkinliğini ağırlıyor. Burada, Oran Etkin Timbalooloo, Hakan Başar Trio ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu sahne alacak. Ayrıca farklı yaş gruplarına yönelik el işi, dans ve müzik atölyeleri düzenlenecek. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Caz Festivali


Yazar Hakkında