Rahatsız Erkekler: ''Kadınlar adına konuşmayı reddediyoruz''

Cinsiyetçilik, heteroseksizm ve eril şiddetten 'Rahatsız Erkekler' grubu, Başbakanın açıklamalarıyla başlayan kürtaj tartışmasında, 'Kadınların kendi bedenleri üzerindeki geri alınamaz tasarruf hakkı'na yönelik devlet zihniyeti ile hesaplaşma çağrısı yapıyor. 'Kürtaj hakkını tartışmıyoruz, kadınlar adına konuşmayı reddediyoruz' diyen grup, konuyla ilgili bir toplantı düzenliyor.

Cinsiyetçilik, heteroseksizm ve eril şiddete karşı olarak 2012 yılının başında kurulan Rahatsız Erkekler grubu, gündemdeki kürtaj tartışmalarıyla ilgili olarak, 'kadınların kendi bedenleri üzerindeki geri alınamaz tasarruf hakkını hiçe sayan bu ataerkil devlet zihniyeti ile biz de kendi açımızdan bir hesaplaşma başlatalım istiyoruz' diyerek bir toplantı düzenliyor.

'Erkeklerin kendi erkekliklerini ve iktidarlarını fark etmelerine ve kendilerini dönüştürmelerine etki edecek bir bakış açısını işlemek için' kurulduğunu ifade eden grup, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj açıklamaları karşısında kürtaj hakkını tartışmaktan ziyade, tavrını 'kadınlar hakkına konuşmayı reddediyoruz' diye belirleyerek yola çıkıyor. 

Rahatsız erkekler, bu konuda ilk adım olarak, 05 Haziran Salı saat 19.30'da Beyoğlu, Balo Sokak No 21/1'deki Yeşil Ev'de bir araya gelecekler.

Erkek şiddeti, cinsiyetçi ayrımcılık, homofobi ve tecavüz konularında ses çıkarmış olan grubun gündemdeki kürtajla ilgili çağrısı:

'Kadın örgütlenmelerinin bu alandaki mücadelesi tüm hızıyla başladı. Ama erkekler suskun. Birkaç köşe yazısı ya da mücadele eden kadın arkadaşlarını desteklemeye çabalayan birkaç erkek dışında erkeklerden kamusal sahnede, devletin bu politikasına yüksek sesle itiraz eden henüz yok. Bu yüzden, kürtajı yasaklamayı veya sınırlamayı amaçlayan, kadınların kendi bedenleri üzerindeki geri alınamaz tasarruf hakkını hiçe sayan bu ataerkil devlet zihniyeti ile biz de kendi açımızdan bir hesaplaşma başlatalım istiyoruz. Daha önce erkek şiddetine, homofobiye, taciz ve tecavüze karşı ses çıkarmış bütün erkekler, bir kez daha yan yana ve çoğalarak gelelim ve etrafımızı saran bu kesif, muhafazakâr / faşizan ablukaya, kadınlara saldırıda son nokta olan 'kürtaj yasağı' diye dikilecek bu faşizan girişime karşı bir ses de biz çıkaralım diyoruz.'

(vE)

Etiketler

rahatsız erkekler