KİTAP/ԳԻՐՔ HAZİRAN: Kötülüğün siyasal ve dinsel kaynakları

Merhaba,

Bu sayımıza Svetlana Boym’un bizlere siyasi tartışmaların ötesine giden üçüncü bir düşünme yolunun kapılarını aralayan ve yeni bir söz dağarcığı öneren kitabı ‘Başka Bir Özgürlük’ kitabıyla başlıyoruz. Boym, özgürlük deneyimine bir birlikte yaratma süreci olarak yaklaşırken kişisel ve kamusal tahayyül ve tefekkür alanlarını da bir macera olarak ele alıyor. Arsen Kocaoğlu yazdı.

İsmiyle müsemma ‘Gözyaşı Konağı: Ada, 1876’ gözyaşı gibi akıp giden, bittiğinde yüreğinize oturan, düşündüren, sorgulatan, isyan ettiren bir Şebnem İşigüzel romanı. Bürkem Cevher yazdı.

‘100 Güzel Kelime’ Sevan Nişanyan’a has inatçılığın ürünü olarak, kapsamlı bir sözlük çalışmasının içinden özenle derlenmiş kelimelerden oluşan bir kitap. Kitap, Türkçedeki deyimlerden tutun, günlük hayatta sıkça kullanmamıza rağmen anlamlarına ilişkin hiç kafa yormadığımız kelimelerin kökenlerine kadar birçok ilginç bilgi barındırıyor. Rafi Atam yazdı.

Vahe Armen’in ‘Güneşin Soluğu’ adlı şiir kitabı üç dilde raflardaki yerini aldı. Farsça, Ermenice ve Türkçe yayımlanan kitapta, yaşadığı coğrafyaya ayna tutan şairin şiirleriyle karşı karşıyayız. İbrahim Erbaş yazdı.

Keyifli okumalar.
Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr