Eşleştirilebilen kitaplar!

EZGİ BERK 

Eric Carle’ın meşhur ‘Aç Tırtıl’ını bilmeyen yoktur herhalde. Geçen yıl bebekler için tüm sayfaları karton versiyonu üretilen kitabın yazarını, iki karton kitapla bol bol anıyoruz bu yaz. 0-3 yaş aralığındaki çocukların tek tek sözcükleri ve sayılar ile o sayılara denk gelen nesneleri eşleştirebilecekleri iki kitap hazırlamış Eric Carle. Kitaplar onar sayfadan oluşuyor ve bütün sayfalar karton. Her sayfa yarısından kesik, böylece üstteki sayılar ya da sözcüklerle alttaki nesneleri eşleştirmek için yarım sayfaları çeviriyorsunuz. 

Böyle anlatınca biraz karışık oldu değil mi? Zaten eşleştirme, küçük çocuklara bir şeyler öğretme derdi olan kartları hiç sevmem. Eric Carle’ın da bu kitapları hazırlarken çocukların ‘doğru’ eşleştirmeler yapmasını sağlamak yerine kendi yaratıcılıklarını kullanarak binbir değişik kombinasyon yapacağını, ebeveynlerinin de eğlenen çocuklarını hayretle izleyeceğini düşündüğünden eminim!

Genellikle kart versiyonuna alışık olduğumuz eşleştirme etkinliğinin kitap olarak karşımıza çıkması hem küçük çocukların kitap alışkanlığı edinmesi için iyi bir başlangıç hem de ebeveynlerin kabusu olan kaybolan parçalar derdini ortadan kaldırıyor. Eklemeyi unuttum, karton kitaplar diş çıkaran bebeklerin yemesi için de çok uygun, tam diş kaşımalık!

 

Eric Carle ile Öğreniyorum SözcüklerYazan çizen: Eric Carle
Mavibulut Yayınları
10 sayfa