Kalben’in kalbi

EZGİ BERK  

Elif Yemenici’nin hem yazıp hem resimlediği ‘Eyvah Kalbim Kırıldı!’ hikâyesinden önce her sayfası tablo gibi resimleriyle görür görmez insanı kendisine çekiyor diyeceğim ama anlattıklarına haksızlık olacak. Hepimizin kalbi kırılır, bu her çocuğun başına gelecek, çok olağan bir durum Olağan olmayan, çocukların –ve bence çocukluğunda bu duygusu tanınmamış şimdinin yetişkinlerinin de- bu durumla nasıl başettiği!

Ege kasabası deyince gözümüzün önünde tek katlı beyaz evler, daracık sokaklar ve son zamanların yeni modası parmak arası terlikler canlanır benim gözümde. Bu manzaraya bir de Kalben’in macerası eklenecek artık.

Kalben’in eline ‘pat’ diye bir top çarpıyor ve dondurması yere düşen Kalben’in kalbi ‘pıt’ diye kırılıyor. Kalben, kırılan kalbini onarmak için balıklarla konuşuyor, salyangozu gözlüyor, kedileri izliyor, süt içiyor, çiçek bahçesinde yuvarlanıyor, yağmuru ve gökkuşağını seyrediyor ama bir türlü kalbi tamir olmuyor. En sonunda tam umutsuzluğa kapılmışken deniz kabuğunun sesiyle hatırladıkları onun küçük kalbini onarma yolculuğunu da başlatıyor.

Kalben’in doğayla iç içe yaşamı onun bu kadar sakin kalabilmesinin sebebi diye düşünüyorum. Yoksa kalbi kırılan bir çocuğun ağlayarak anne babasının yanına gitmemesine çok şaşırırım! Bu kitabı Ege’ye tatile gidecek aileler yanlarında götürebilir, ama bence her çocuğun kalbi kırıldığında elinden tutup ona bu kitabı okuyan bir yetişkinin varlığı, duygularıyla yeni yeni tanışan bir çocuk için en güzel hediye! 

Eyvah Kalbim Kırıldı!
Yazan ve resimleyen: Elif Yemenici
Redhouse Kidz Yayınları
32 sayfa