Ara Güler için fotoğraf müzesi kuruluyor

Ara Güler adına kurulacak olan uluslararası fotoğraf müzesinde, kendisinin sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek.

Fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile Doğuş Grubu arasında önemli bir işbirliği anlaşmasına varıldı. İşbirliği kapsamında dünyaca ünlü bir küratör ve sanat ekibiyle birlikte Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve hayatını yansıtan tüm eser ve birikimlerin sergileneceği uluslararası nitelikte bir fotoğraf müzesi açılması planlanıyor.

ntv.com.tr'nin haberine göre, Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina, Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek ve Türkiye’nin en önemli sanat çekim alanlarından biri haline gelecek. Bunun yanı sıra, müzenin kuruluş aşamasında Türkiye’den ve dünyadan konunun uzmanı önde gelen danışmanlardan destek alınacak. Müzenin yönetimini ise uluslararası alanda ismi olan bir küratör ve sanat ekibi üstlenecek. Müze’de Ara Güler’in kişisel kitapları, notları, hatıra eşyaları, ödülleri, afişleri, maskları, eşyaları, koleksiyonları sergilenecek.  

Kategoriler

Kültür Sanat

Etiketler

Ara Güler


Yazar Hakkında