İsrail Parlamentosu Ermeni Soykırımı tasarısını erteledi

Ermeni Soykırımı tasarısını görüşen İsrail Parlamentosu, tasarının eğitim ve kültür komisyonunda ele alınması gerektiğine karar vererek, oylamayı erteledi.

İsrail Parlamentosu Knesset'te yapılan, Ermeni Soykırımı tasarısının görüşüldüğü oturumdan da erteleme kararı çıktı. Parlamento üyeleri tasarının Knesset Eğitim ve Kültür Komisyonu'nda incelenmesi gerektiğine karar verdi. 5 Temmuz Salı günü yapılan oturumda alınan bu kararı 120 üyenin 24'ü desteklerken, karara itiraz eden olmadı.

İsrail-Ermenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Kurucusu Alexander Zinker, Ermenistan resmi haber ajansı Armenpress'e yaptığı açıklamada, "İsrail'in Ermeni Soykırımı'yla ilgili pozisyonu bölgesel gelişmelere de bağlı seyrediyor. Bununla İsrail'İn Ortadoğu'daki önemli Müslüman ülkelerden Türkiye ile ilişkilerini kastediyorum. İki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi adına varılan anlaşmayı da dikkate aldığımızda, bu konuda olumlu bir gelişme beklemek için doğru bir zamanda değiliz " dedi.

Parlamentodaki oturumu Kudüs Ermeni Patrikhanesi Temsilcisi Peder Koryun basına yaptığı açıklamada, "İsrail şimdi Türkiye’yle ilişkilerini iyileştirmeye çalışıyor, Knesset’in meseleyi görüşmemesinin sebebi bu. Sanıyorum meseleyi soğutmaya çalışıyorlar" dedi. Onlarca kişilik bir grup parlamentonun önünde kararı protesto etti.

Salı günkü oturum Ermeni Soykırımı tasarısı üzerine yapılan Knesset'teki üçüncü oturumken, önceki oturumlar İsrail Dış İşleri Bakanlığı'nın yönlendirmesiyle ertelenmişti. 

Kategoriler

Güncel Dünya