Moody's büyüme beklentilerini düşürdü

Moody's, Türkiye'ye yönelik ekonomik büyüme beklentilerini yüzde 3'e düşürdü.

Darbe girişimi sonrası uluslararası kredi derecelerndirme şirketlerinin Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmeleri devam ederken Moody's de Türkiye'nin Baa3 olan kredi notunun düşürülebileceğini açıkladı. 

Standart & Poors ve Fitch'ten sonra, dünyanın üç büyük kredi derecelendirme şirketinden biri olan Moody's,Türkiye'yi halen yatırım yapılabilir olarak derecelendirirken yaptığı açıklamada kredi notunun "düşüş için" incelemeye alındığı belirtti.

Moody's'ten yapılan açıklamada, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ülkedeki zorlukları alevlendirebileceği ve Türkiye'nin büyüme gidişatına yönelik önemli ölçüde etkilerinin olabileceğini belirtildi.

Moody's, yeniden değerlendirme kararının başarısız darbe girişiminin Türkiye ekonomisi üzerindeki orta vadeli etkilerinin değerlendirilme ihtiyacıyla, politika yapıcı kurumlarda oluşacak zorluklarla ilgili olarak alındığını söyledi.

Açıklamada "Moody's'e göre darbe başarısız olduysa da olayın kendisi tüm bu alanlardaki zorlukları artıracaktır" dendi. 

İncelemede aşağıdakilerin ihtimal ve olası sonuçlarının değerlendirileceği belirtiliyor: 

1) Yurtiçi talepte uzun süreli bir durgunluk ve buna bağlı olarak gelecek 2-3 yıl için düşük ekonomik büyüme
2) Politikaların öngörülebilirlik ve etkinliğinin daha da zayıflaması ve politika eylemsizliğinde artış
3) Artan yurtiçi ve uluslararası piyasa dalgalanması karşısında ülkenin yüksek dış borç ihtiyacı düşünülürse, yurtdışı likiditeye erişimde kısıtlılık

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında