Erzurum'da 10 akademisyen gözaltına alındı

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görevli 10 akademisyen, gece geç saatlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan TSK, Yargı ve Emniyet kurumlarına yönelik soruşturmalar üniversitelere de sıçradı. Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesi'nde görevli 10 akademisyen, gece geç saatlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından cemaatle bağlantısı olduğu iddia edilen üniversitelere de operasyon başladı. Erzurum Terörle Mücadele (TEM) polisleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 12 akademisyenden 10'u evlerinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Evlerinde bulunmayan 2 akademisyenin ise evlerinde arama yapıldı.

8 üniversiteye daha kayyum

Öte yandan YÖK, yürütülen soruşturmalar kapsamında 'paralel yapıya finansman desteği sağladığı ve paralel bağlantısı tespit edildiği' iddiasıyla 8 üniversiteye daha kayyum atanması için harekete geçti.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ''örgüte finansman desteği sağladığı" iddiasıyla İstanbul Fatih Üniversitesi, Konya Mevlânâ Üniversitesi, Kayseri Melikşah Üniversitesi, Samsun Canik Başarı Üniversitesi, Ankara’da İpek ve Turgut Özal Üniversiteleri ile İzmir Şifa Üniversitesi, Gaziantep Zirve Üniversitesi’nin yönetimlerine kayyum atandı. Bu üniversitelerin mütevelli heyet başkanı ve rektörlerinin değiştirilmesi için YÖK’e başvuru yapılacak.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında